top of page

Elämää „sattumien“ keskellä - onko kaikella oma tarkoituksensa?

Useat tutkijat olettavat, että sattumat hallitsevat ja ohjaavat maailmankaikkeutta, siis kaikkea mitä on. Ehkä juuri tämä ajatus johtaa siihen, että yritämme usein itse ohjata ja kontrolloida elämäämme. Pelkäämme tuota vierasta tekijää, joka voisi yllättää asioilla, joihin emme ole varautuneet. Ei ole aina helppoa hyväksyä odottamattomia tapahtumia, varsinkin jos ne ensisilmäyksellä vaikuttavat negatiivisesti elämäämme. Emme saakaan sitä, mitä olimme suunnitelleet, emmekä pysty kontrolloimaan muita ihmisiä ja heidän toimintaansa.

Entä jos ei olekaan pelkkää sattumaa? Entä jos kaikella onkin tarkoituksensa?


Mitä oikeastaan pelkäämme?


Pelkäämme tuota odottamatonta, arvaamatonta. Sitä, mitä emme pysty ennustamaan emmekä kontrolloimaan. Pelkäämme tyhjyyttä ja tuntematonta. Pelkäämme myös uuden tilanteen antamaa vapautta, koska muutos antaa meille aina mahdollisuuden uuteen alkuun. Voisimme valita uuden tien, tehdä ja toimia sisimpämme toiveiden mukaan. Päättää vaihtaa elämämme suunnan. Hyppy uuteen tuntemattomaan ilman turvaverkkoa.


Vanhan irtipäästäminen ei ole aina helppoa, tartumme vanhaan ja turvalliseen, emme uskalla ottaa uusia askeleita kohti tuntematonta. Siten "sattumalla" ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, kuin muuttaa tilanteemme äkillisesti, pakottaa meidät hetkeksi polvillemme. Vain siten heräämme näkemään kaiken toisessa valossa ja etsimään uutta suuntaa elämällemme. Voimme kohdata sen mitä olemme, kuka olemme ja mistä unelmoimme.


Jos luotamme siihen, että kaikella on tarkoituksensa, voimme voittaa pelkomme tästä tuntemattomasta. Uskomme siihen, että kaikki elämänkokemuksemme tapahtuvat vain, jotta voimme kehittää itseämme. Se mitä meille tapahtuu on elämää, juuri niin kuin pitääkin. Joitakin tapahtuneita emme ehkä koskaan ymmärrä ja useat vasta paljon myöhemmin.


Äkilliset muutokset elämässä


Usein kun kuvittelemme, että elämä sujuu oikeastaan ihan „normaalisti“; meillä on perhe, työ, ystäviä, harrastukset. Ei mitään erikoisempaa, ihan vain tavallista elämää ilman suurempia tapahtumia. Kun tässä tilanteessa yllättäin tapahtuukin jotain, mikä järkyttää elämäämme perusteellisesti, silloin tuntuu vaikeimmalta hyväksyä se, että kaikella on tarkoituksensa.


Alkuun saatat asettaa itsesi uhrin asemaan ja sorrut itsesääliin ja ihmettelet „minkä takia nämä asiat tapahtuvat minulle?“ Kysy tällöin itseltäsi, miksi itse ajattelet sen olevan niin.

Mikä omasta mielestäsi on johtanut sinut tähän tilanteeseen? Näin miettien pystymme usein paremmin ymmärtämään tilannetta ja sen alkuperää. Todellista syytä.


Emme yleensä itse näe tilannettamme, kuinka olimme ajautuneet mukavuus-moodukseen; työntäneet pois sisimpämme toiveet, tyytyneet siihen mitä meillä on ja hyväksyneet sen. Uskotelleet itsellemme, ettemme mitään muuta haluaisikaan. Tässä tilanteessa universumi tulee mukaan elämän peliin ja sekoittaa kaikki kortit uudestaan; menetämme työn, sairastumme, menetämme kodin, puoliso haluaa eron tai rakastumme itse voimakkaasti.... Vaihtoehtoja on paljon.


Tragedian suuruus riippuu siitä, mitä tarvitsemme herätäksemme muuttaamaan elämäämme. Joskus olemme niin kovapäisiä, ettei yksi shokki meille riitä ja näin niitä saattaa tulla yksi toisensa perään, kunnes vihdoin ymmärrämme, ettei meillä ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin antautua tapahtumille. Ottaa vastaan tämä mahdollisuus löytää oma itsemme ja takaisin omalle tiellemme josta olimme vuosien varrella erkaantuneet. Kaivaa esiin kaikki ne unelmat ja toiveet, jotka olimme haudanneet.

Tänä muutoksien aikana tarvitset usein taitoja ja kykyjä, mitä et aiemmin ole tarvinnut. Kyseenalaistat joskus kaiken sen, mitä olet tähän mennessä ollut ja tehnyt. Näet itsesi ja unelmasi jälleen toisessa valossa. Askel askeleelta saat takaisin energiasi, jonka olit kadottanut.


Osaatko kuvitella mitä hyvää tämä muutos elämässäsi voisi tuoda tullessaan? Alkuun ei ole helppoa tätä nähdä, mutta voimme edes yrittää nähdä pieniä osa-alueita positiivisessa valossa. Tämä auttaa tekemään ensimmäisiä askelia, jotka johdattavat automaattisesti sinut seuraaviin ja luottamuksesi pääsee kasvamaan.Rumi on sanonut, että


„Haava on se paikka, jossa valo pääsee sisimpäämme.“


Oletko siis valmis katsomaan tätä elämän aiheuttamaa haavaa, huomaamaan sen antaman valon, vai pakenetko yhä kehitystäsi ja kasvuasi ihmisenä?


Vain sinulla itselläsi on valta tehdä muutoksia elämässäsi.


Niin kauan kun ajattelet, ettet voi itse vaikuttaa elämääsi, vältät vastuun ottamista. Annat elämän ohjat pois omista käsistäsi. Olet kuin tuuliajolla.


Niin kauan kuin toimit sen mukaan, mitä toiset sinusta ajattelevat, et myöskään pysty kasvamaan. Kun tunnet arvosi ja toiveesi, hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, voit seurata sisimpäsi ääntä ja alkaa unelmiesi toteuttamisen.

Elämän tapahtumien avulla opimme ymmärtämään itseämme ja toiveitamme ja toimimaan niiden mukaisesti. Opimme hyväksymään ja rakastamaan itseämme sellaisena kuin olemme.Onnenpotkut elämässämme


Joskus elämän antamat "sattumat" ovat heti ensisilmäyksellä positiivisia. Uusi mahtava työ, rakastuminen kun olemme sinkkuja, kauan toivotun lapsen syntyminen, sairauden voittaminen, lottovoitto… Nämä elämän muutokset saavat meidät tuntemaan suurta onnellisuutta ja kiitollisuutta. Tiedämme ja tunnemme, että olemme oikealla tiellä.


Otamme kaiken tämän hyvän vastaan onnellisina ja kiitollisina, emmekä ajattele sitä, mitä aiemmin oli tapahtunut. Jos katsomme taaksepäin, saatamme huomata, että ennen näitä onnenpotkuja elämässämme juuri ne negatiiviset "sattumat" olivat meitä tähän suuntaan johdattaneet. Lukuisat tapahtumat joiden avulla olimme oppineet ja kehittyneet olivat tasoittaneet tiemme, jotta olisimme valmiita ottamaan nämä upeat muutokset vastaan.


Ilman pimeyttä emme voi nähdä valoa.


Ilman vastoinkäymisiä emme voi kehittyä, emmekä usein myös arvosta sitä kaikkea hyvää mitä meillä jo on. Ota siis kaikki elämän tuomat vastoinkäymiset haasteina vastaan ja muuta ne positiiviseksi muutoksen voimaksi.Elämän tarkoitus


On useita ihmisiä, jotka eivät usko elämän tarkoitukseen eivätkä sen tuomiin sattumiin. Heidän mielestään elämä sattumien varassa olisi kontrolloimatonta ja kaaos saattaisi hallita jokaista päiväämme. Tämä kuullostaa silloin pelottavalta. Sattumien hyväksyminen on enemmänkin sitä, että olemme avoimia ja joustavia. Ymmärrämme ja hyväksymme sen, ettemme voi kontrolloida kaikkea. Että kaikella on suurempi tarkoitus, mitä emme aina ymmärrä. Kun luotamme siihen, että kaikki mitä elämässä tapahtuu on loppujen lopuksi vain meidän hyväksi, voimme rentoutua ja heittäytyä elämän virtaan.


Kun tunnemme itsemme ja arvomme, voimme antaa niiden avulla elämälle suunnan, mutta meidän ei tarvitse kontrolloida ja ohjata jokaista askelta. Kun olemme avoimia näemme uusia mahdollisuuksia toimia, voimme ottaa nämä lahjat vastaan. Jos joku ovi ei millään meille aukea, se ei ole meille oikea ovi! Joskus universumi myös yllättää meidät upeilla sattumilla, joita emme itse olisi koskaan voineet edes villeimmissä unelmissamme kuvitella!


Teemme päivittäin parasta siitä mitä meillä on. Annamme sydämen meitä ohjata.


Jos sinulla on kysyttävää tai toivot tukea elämäsi polulla, ota minuun rohkeasti yhteyttä!


Ihanaa viikonalkua toivotellen❤️
PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PPS. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

Kirjoittelen päivittäin elämään, onnellisuuteen ja rakkauteen liittyvistä teemoista.


126 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page