top of page
 • Writer's pictureTaru

Kuinka elää naiseutta myös arjen rutiineissa?


Se ei ole aivan niin helppoa, eihän?

Meillä naisilla ei aina nykyään ole niin helppoa. Meiltä vaaditaan paljon, tai ehkä paremminkin sanottuna, me itse vaadimme itseltämme paljon? Varsinkin Suomessa olen huomannut, että naisien tavoitteet itseään kohtaan ovat todella korkeat. Haluamme menestyä työelämässä, olla uranaisia, toteuttaa itseämme, näyttää hyvältä, omistaa perhe, viettää aikaa lasten kanssa, pitää koti kauniina, tavata ystävien kanssa ja olla vielä siinä „sivussa“ puolisolle puoleensavetäviä rakastajia. Tämä kuulostaa todellakin enemmän kuin kokopäivätyöltä ja siksi jaksamme yleensä tätä hamsterinpyörää vain jonkin aikaa, kunnes lopulta väsähdämme.


Minne naiseuden voima on kadonnut?

Päivän aikataulu on aina täynnä velvollisuuksia, eikä tämä tunnu enää kovin naiselliselta. Monet naiset ovat tosiaankin siirtyneet miehiseen konseptiin. Esikuvia naiseuteen meillä ei ole ollut, koska myös äitimme ja isoäitimme ovat myös joutuneet tarttumaan elämässään kaikkeen mahdolliseen työhön ja kestämään valittamatta. Puskemme siis yhä suomalaisella sisulla kuten esiäitimme? Juuri tästä sisukkuudesta ja sen tärkeydestä olemmekin ehkä jo lapsuudesta asti usein kuulleet, ja se on huomaamattamme iskostunut mieliimme. On aina tehtävä paljon ja kestettävä mukisematta. Taukoamatta. Lopulta saatamme jopa ylpeillä tästä "vahvuudestamme"…?


Tiedän, että tulen ehkä polarisoimaan kirjoituksellani melkoisesti, koska olemme naisina jo niin kauan oppineet suorittamaan ja toimimaan. Emme tunne mitään muuta vaihtoehtoa. Olemme ylpeitä saavutuksistamme, naisen asemasta johtoportaissa, emmekä halua perääntyä emmekä luovuttaa mitään siitä.


Siksi minulla on sinulle suuri pyyntö. Luethan kirjoitukseni sillä ajatuksella, että kysymys ei ole aina siitä, MITÄ naisena teemme, vaan MITEN sen teemme. Kopioimmeko miesten käyttäytymismalleja, koska emme muita tunne? Meissä kaikissa on molempia, feminiinisiä ja maskuliinisia ominaisuuksia, on vain kyse siitä kuinka ne ovat sopivassa tasapainossa.


Useat herkät naiset luovuttavat liike-elämässä, koska he eivät pysty muokkaamaan itseään toisten odotuksien mukaiseksi. Ainakaan se ei onnistu kovin pitkää aikaa. Ääneen pääseminen, puolensa pitäminen ja päätöksien läpi puskeminen vaatii usein miehekkyyttä, ulkonäöltä kuten myös käytökseltä.


Tutkimuksien mukaan liike-elämässä huonoiten menestyvät sirot pienet naiset. Itsensä toiseen malliin puristaminen ja jatkuva roolin esittäminen on erittäin raastavaa ja se imee meistä kaikki voimavaramme. Tätä kulissia päivästä päivää ylläpitäen poltamme itsemme loppuun ja luovutamme. Kuvittelemme ehkä, että se on vain meidän oma yksilöllinen heikkoutemme.


Naiseuden käsite voi olla monimuotoinen ja useat vastaavat tähän yksilöllisesti, siihen ei ole mitään suoraa vastausta. Tärkeintä on ymmärtää, ettei naisellisuus rajoitu ulkonaisiin tekijöihin. Ei siihen miltä näytämme ja miten pukeudumme. Ei auta, että sipaisemme huulipunaa ja puemme päällemme mekon, jos silti yhä toimimme kuin miehet… Tällöin vaikutus ei välttämättä ole yhteen sen naisellisempi. Se on vain kuoremme.


Nainen joka elää naisellisuuttaan säteilee sisältään naiseuden voimaa. Hän tuntee oman kauneutensa, lahjakkuutensa ja arvonsa. Hän on tunnistanut naiseutensa ja tuntee olonsa hyväksi ja tasapainoiseksi. Hän on sinut itsensä kanssa ja hänellä on uskomattoman vahva ja lumoava vaikutus kaikkiin ihmisiin. Naiseuden voimassaan hän on karismaattinen ja aito oma itsensä.


Tunnet varmasti naisia, jotka tulevat huoneeseen säteillen ja vetävät kaiken huomion itseensä? Hyvällä, positiivisella tavalla. Vietämme mielellämme aikaa heidän kanssaan, koska he ovat avoimia, sydämellisiä ja iloisia ihmisiä. He saavat pelkällä olemuksellaan kanssaihmisensä hymyilemään.Jotta voimme aktivoida naiseuden energian ja voiman, on ymmärrettävä mitä kaikkea tähän kuuluu. Naiseuden voimaa vahvistavat seuraavat tavat, ominaisuudet ja piirteet: intuitio, tunteet, luottamus, antaumus, myötätunto, oleminen tässä ja nyt, tiedostaminen, luovuus, aistillisuus, pehmeys, herkkyys, lempeys, irtipäästö, malttavaisuus, monimuotoisuus, lupa olla heikko, vastaanottavuus, integrointi, antaa tapahtua, anteeksianto, pyyteetön rakkaus...

Ei ole mitään nappia, josta voimme energian aktivoida, mutta voimme aloittaa omassa itsessämme. Tunnustella omaa itseämme, tuntea oman itsemme ja arvomme. Tunnistaa se voima joka sisällämme jo on, on ollut jo aina, ja ottaa se vastaan ja päästää vapaaksi.


Mutta kuinka se onnistuu, emmehän vielä usein edes tiedä, miltä elämä naiseuden voiman kanssa tuntuu? Meitä pyörryttää pelkkä ajatus siitä, että pitäisi ehkä näyttää heikkoutemme, luottaa ja päästää irti…. Kuinka se voi onnistua, ilman että menettäisimme kaiken???


Monet meistä reagoivat hyvinkin kieltävästi useisiin näistä ominaisuuksista. Olemmehan oppineet elämään miehisten ominaisuuksien kanssa. Siis olemme hyviä kun voimme olla aktiivisia, tehdä paljon, toimia, suunnitella, työskennellä, valloittaa/iskeä, kontrolloida…. Näitä odotetaan ja arvostetaan.


Jotta pääset alkuun, kirjoita ensin nämä kaikki naiseuden voimaan liittyvät piirteet sekä ominaisuudet paperille ja kuuntele sisimpääsi. Tunnustele mistä löydät itsesi ja mitkä ominaisuudet tuntuvat sinusta vierailta? Mikä niistä tuntuu sinusta ehkä jopa vastentahtoiselta, siltä ettet tällä hetkellä haluaisi tuota ominaisuutta elää? Työnnät pois? Tunnet ehkä häpeää?


Tätä kautta saatamme löytää naiseuteen liittyviä negatiivisia uskomuksiamme, jotka meitä ovat tähän mennessä meidät lukinneet. Mahdollinen syy siihen, miksi olemme ajautuneet miehiseen rooliin.Valitse sinulle helpoimmat kolme ominaisuutta, jotka ensin integroit elämääsi ja lisää niitä aina kun sinusta tuntuu, että olet sisäistänyt edelliset hyvin.


Hyvin voimakas vaikutus on jo sillä, että ymmärrämme miksi olemme niin voimattomia. Ettei se ole meidän oma syy, vaan emme vain tienneet kuinka olisimme erilailla voineet toimia. Sitten yritämme tehdä asiat kevyemmin ja omalla tavallamme. Siten kuinka se tuntuu hyvältä.


 • Alennamme rimaa ja rentoudumme hieman.

 • Otamme apua vastaan.

 • Olemme malttavaisempia, kaiken ei tarvitse tapahtua heti.

 • Hymyilemme enemmän ja stressaamme vähemmän.

 • Teemme taukoja.

 • Otamme aikaa itsellemme.

 • Nautimme elämästä.

 • Luotamme vaistoomme.

 • Hyväksymme kaikki tunteemme.

 • Vietämme aikaa luonnossa ja nautimme sen antamista ihmeistä.

 • Annamme keholla nautinnollista liikuntaa, ilman paineita, ilman tavoitteita.

 • Vietämme aikaa naisystävien kanssa, jotka hyväksyvät meidät sellaisena kuin olemme.

 • Rakastamme itseämme ja kehoamme sellaisena kuin se on.

Meidän ei tarvitse olla täydellisiä, ei meidän, ei lapsiemme eikä kotimme. Katso tarkkaan kauniita kukkia ja huomaa, etteivät nekään ole koskaan täysin täydellisiä, niissä on aina joku pieni „virhe“, mutta se ei niiden kauneutta yhtään vähennä!


Olethan lempeä ja malttavainen itsesi kanssa, muutokset eivät tapahdu yön yli vaan pikkuhiljaa. Perhonenkin tarvitsee aikaa kunnes se on valmis kuoriutumaan säteileväksi kaunottareksi ja lentämään vapaasti…


Toivon, että nämä naiseuden ajatukset pääsevät kasvamaan ja löydät takaisin sinun alkuperäiseen naiseuden voimaasi. Sinulla on ehtymätön voimanlähde omassa sisimmässäsi.


Audioni tunnelukkojen purkamiseen sekä "RakasMinä", "TämäHetki" sekä "PäästänIrti" ovat myös hyviä apuvälineitä, jotka nopeuttavat elämämme kehitystä tällä osa-alueella.

Käy tutustumassa! www.Onnenkuiskaus.fi/audioistaJos sinulla on kysyttävää tai toivot tukea elämäsi polulla, ota minuun rohkeasti yhteyttä!

Ihanaa viikonalkua toivotellen❤️
PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PPS. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page