top of page

Kuinka päästät irti siitä, mikä estää sinua olemasta onnellinen?

Kuvittele, että kaikki se mennyt mistä oikeastaan haluaisit päästää irti, on kuin pussukka josta pidät kiinni. Kätesi saattavat olla täynnä eri kokoisia pusseja ja nyyttejä jotka ovat elämäsi aikana tarttuneet mukaan. Ehkä kannat selässäkin reppua täynnä vanhoja negatiivisia muistoja sekä ajatuksia, jotka sinua painavat. Kun nyt kävellessäsi näet jotain uutta ja ihanaa, mitä haluaisit elämääsi saada, kuinka pystyt sen ottamaan mukaan? Aivan oikein! Pudottamalla kaikki ne vanhat painavat lastit pois, voit ottaa käteesi sen, mikä tekee sinut onnelliseksi. Mikä upea keveys täyttääkin sydämesi sillä hetkelle, kun uskallat tämän tehdä.❤️


Mistä kaikesta pidämme kiinni?


On paljon asioita, joista tuntuu vaikealta päästää irti.


Vaatimuksista meihin itseemme ja toisiin ihmisiin.

Elämänkokemuksistamme, ennakkoasenteistamme ja -luuloistamme,

Odotuksistamme ja tavoistamme.

Muistoista, jotka heittävät meidät hetkessä takaisin menneisyyden ongelmatilanteisiin. Muistoista, jotka ehkä jo vuosikausien ajan nakertavat itsetuntoamme.

Ihmissuhteista, jotka eivät tee meille hyvää.

Työpaikoista, joissa tunnemme olomme tukalaksi.

Tehtävistä, joissa emme pysty käyttämään meihin kätkettyä potentiaaliamme.

Ja paljon, paljon muuta mitä olemme matkan varrella säilöneet ja mikä meitä elämässämme painaa.


Mihin kaikkeen irtipäästö vaikuttaa?


Kaikki se lasti mitä kannamme mukanamme, vaikuttaa meidän elämäniloomme ja energiatasoomme. Siihen, tuntuuko meistä keveältä ja onnelliselta, vai raskaalta ja surulliselta. Se vaikuttaa myös siihen, kuinka menestymme työelämässämme, tai onko parisuhteemme onnellinen.


Kun päästämme irti turhista tai negatiivisista asioista elämässämme, vapautamme energiaa ja tunnemme olomme tasapainoisemmaksi ja tyytyväisemmäksi. Kun päätämme aktiivisesti päästää irti, avaamme itsemme uteliaina kaikille uusille mahdollisuuksille, jotka elämäämme saattavat nyt tulla. Vahvistamme siten myös itseämme sekä itsetuntoamme tekemään aktiivisesti valintoja elämässämme.


Mutta miksi usein pidämme kiinni ja tyydymme keskinkertaisuuteen?


Miksi siis vastustamme muutoksia, vaikka oikeastaan tiedämme tai ainakin aavistamme, niiden muutosten olevan meille hyväksi?


Elämä sellaisena kuin se jo on tuntuu turvalliselta, vaikka olisimmekin tyytymättömiä. Koska pelkäämme tehdä virheitä, meistä tuntuu helpommalta pysyä tilanteessa, missä emme ole onnellisia. Uskottelemme itsellemme ja toisille niin vakuuttavasti , että olemme aivan tyytyväisiä, että alamme jo itsekin siihen uskoa.


Olemme ehkä kokeneet aiemmin elämässämme epäonnistumisen ja se pitää meidät varovaisena. Emme voi muuttaa elämäämme, jos olemme varovaisia ja teemme kaiken niin kuin aina olemme tehneet. Vanhat uskomuksemme saattavat estää meitä myös aivan tiedostamattamme. Olemme ehkä jo lapsena usein kuulleet: „Ei sinusta ole mihinkään.“ tai „Miehet on pettureita.“ Tästä on tullut meille "totuus", johon uskomme.


Saatamme silti tuntea sisimmässämme muutoksen toiveen, mutta pelko siitä, että menetämme senkin vähän, mitä meillä nyt on, jähmettää meidät pysymään paikoillaan.


Epäonnistuminen on osa meidän elämäämme, eikä sitä riskiä voi täysin poistaa. Ja lisäksi meitä voi kannustaa ajatus suuresta mahdollisuudesta, että muutos tekeekin elämämme paljon upeammaksi!


„Mitä jos minä putoan?“

„Rakkaani, mitä jos sinä lennätkin…?“


Kun otamme ensimmäisen pienenkin askeleen kohti toiveitamme, se antaa meille lisää rohkeutta jatkaa matkaa ja avaa meille mahdollisuuden muutoksille. Ei ole koskaan olemassa täydellistä ja sopivaa ajankohtaa tehdä muutoksia elämässä. Onnistumme aina löytämään jonkun syyn, miksi siirrämme sitä hetkeä.


Ajattelethan; Kun yksi ovi sulkeutuu, sinulle aukeaa aina uusi ovi. Rohkaise mielesi ja ole avoin vastaanottamaan muutoksia elämääsi!


Mikä kaikki vaikuttaa siihen, että pidämme vanhasta kiinni?


Joskus emme tunnista vuorovaikutusta kiinnipitämisen ja epäonnistumisen välillä. Saatamme ihmetellä, että miksi taas päädyimme umpikujaan, vaikka tällä kertaa „todellakin halusimme tehdä kaiken erilailla“. Tien löytäminen pois tästä jumittuneesta tilanteesta ei ole aina helppoa, mutta voit luottaa siihen, että se on hyvinkin mahdollista.


Ensimmäinen suuri askel on tunnistaa meidän omat "estomme" ja vanhat uskomuksemme. Kun tunnemme itsemme paremmin, pystymme helpommin huomaamaan, missä ovat meidän omat henkiset „jarrumme“. Ne, jotka estävät meitä avautumasta uusille ajatuksille ja siten uudelle kevyelle elämälle. Voimme tarkkailla, mitkä ovat ehkä ne tunnelukkomme, jotka jähmettävät meidät paikoilleen.Mitä voimme tehdä, että saamme korjattua kaikki esteet pois tieltämme?


Erilaisilla luonnetyypeillä on erilaiset haasteet, jotka saattavat vaikeuttaa irtipäästöä.

Usein auttaa kun mietimme; Kuka minä olen? Miten näen asiat ympärilläni?

Muutaman esimerkin avulla voit ymmärtää, kuinka ne saattavat tähän vaikuttaa.


„Täydellisyyden tavoittelijalle“ irtipäästö tarkoittaa mittapuun laskemista, varsinkin silloin kun sen takana ei ole mitään tärkeää. Arvostaa itseään sekä kanssaihmisiään, myös heikkouksineen. Kasvattaa huumoria, rentoutua ja tarkastella omia normejaan ja niiden todellista tärkeyttä.

„Kaikkien lemmikille“ irtipäästö tarkoittaa sitä, että hän löytää oma itsensä, omat toiveensa sekä tarpeensa, ja yrittää täyttää ne. Tehdä itsensä riippumattomaksi toisten ajatuksista, siitä miten hänen pitäisi olla, tai mitä hänen pitäisi tehdä. Löytää se, mikä hänelle itselleen on tärkeätä. Olla uskollinen omalle itselleen ja toiveilleen.

„Uskolliselle sielulle“ irtipäästö tarkoittaa sitä, että hänen tulisi vahvistaa tunnetta omaan arvoonsa ja rajoihinsa. Kehittää rohkeutta ja asettaa omia tavoitteita. Kerätä rohkeutta voittaa pelko muutoksista ja tehdä tietoisesti päätöksiä, vaikka ne saattaisivatkin olla sillä hetkellä kivuliaita.


„Menneisyydessä kaivajalle“ irtipäästö tarkoittaa, että hän hyväksyy menneisyyden ja tarkkailee sitä siltä kulmalta, mitä kaikkea hienoa onkaan oppinut. Kuinka opimme vastoinkäymisten kautta ja kehitymme ihmisinä. Keskittyä nauttimaan elämästä tässä ja nyt. Antamaan anteeksi heille, jotka häntä ovat loukanneet.


Nämä neljä esimerkkiä näyttävät hieman kärjistäen, kuinka meillä kaikilla voi olla täysin erilaiset lähestymistavat, jotta onnistumme irtipäästämisessä. Ymmärrettävästi olemme kaikki yksilöllisiä ja usein meissä saattavat erilaiset luonteet yhdistyä. Tärkeintä on ymmärtää, että voimme tätä kautta löytää tien, jolla helpotamme irtipäästämisen prosessia.


Sinulla on oma elämä omissa käsissäsi


Vain sinä itse voit päättää siitä, mistä haluat pitää kiinni ja mistä päästät irti. Kenenkään muun ei pitäisi elämääsi vaikuttaa. Myös minä haluan blogillani vain kertoa sinulle irtipäästämisen taustoista, vaikutuksista ja siitä, mitä mahdollisuuksia meille voi avautua. Antaa sinulle vinkkejä siitä, kuinka ehkä voit saavuttaa tavoitteesi helpommin.


Irtipäästäminen on todella kiinnostava ja erittäin laaja alue. Tätä blogia näpytellessäni minusta tuntuu siltä, että pitäisi ehkä paremminkin kirjoittaa kirja tästä mahtavasta aiheesta, jotta voisin sen kaikki teemat paremmin kattaa. ;-)


Suunnitteilla onkin tehdä lähitulevaisuudessa verkkokurssi, jossa jokainen voi yksilöllisesti paneutua löytämään itselleen sopivan ratkaisun ja oman tien onnelliseen ja keveään elämään.


Toivotan sinulle onnentäytteistä kesänodotusta❤️

PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PS2. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon, niin tutustutaan!

35 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page