top of page
  • Writer's pictureTaru

Miksi uuden elämän aloittamista ei kannata jatkuvasti siirtää?


Pelkäätkö tehdä muutoksia elämässäsi? Toivotko, että kaikki pysyisi niin kun se nyt on, vaikka se ei tunnu aivan oikealta? Epämukava totuus on se, että se ei ole mahdollista!

Meidät ja elämä on luotu niin, että kaikki on jatkuvassa muutoksessa. Mikään ei pysy paikoillaan. Luonto uudistaa itseään koko ajan, kehomme uudistuu ja muuttuu, koko maailma on jatkuvassa muutoksen tilassa. Olemme tässä maailmassa, jotta voisimme kasvaa ihmisinä. Toisaalta olemme myös tapojemme orjia. Emme uskalla emmekä halua poistua turvallisesta automaattisesti soluvasta elämästämme. Ottaa hyppyä uuteen ja tuntemattomaan? Miksi sen tekisimme?Saatamme vuosikausia tuntea sisimmässämme, että kaikki ei ole hyvin, mutta olemme jo niin tottuneet tähän olotilaan, ettemme sitä enää aktiivisesti huomaa. Tai emme ehkä halua sitä edes tuntea, emmekä varsinkaan kaivaa esille, jotta voisimme sitä paremmin tarkastella ja ymmärtää. Ajattelemme ehkä ettei kaikki edes voi olla täydellistä. Toivomme, että elämämme ja olosuhteemme muuttuvat ajan myötä paremmaksi kun vain odotamme tarpeeksi kauan. Sanomme itsellemme, että „Juuri nyt on muutenkin huono hetki, ehkä ensi vuonna.“, „Eihän tämä tilanne nyt toisaalta niin kauhean huono ole, toisilla menee vielä huonommin.“ tai „Ei muualla ole luultavastikaan sen parempaa.“


Älä odota niin kauan, että elämä pakottaa sinut polvillesi.

Jos vastustamme liian kauan sisimpämme ääntä ja muutoksia, silloin yleensä elämässämme tapahtuu jotain, mikä pakottaa meidät tekemään muutoksia. Suhde hajoaa yllättäin, menetämme työpaikan, sairastumme tai läheisemme sairastuu vakavasti. Ja jos tällöin silti yhä suljemme silmämme ja kieltäydymme katsomaan elämäntilannettamme ja oloamme, saattavat negatiiviset tapahtumat yllättää meidät yksi toisensa perään. On kuin joku kaataisi pyytämättä säännöllisin välein lantakuorman etupihallemme.


Aina emme onneksi tarvitse shokkia, vaan vähempikin vinkki mahdollisesta muutoksen tarpeesta riittää. Tapaamme ehkä "sattumalta" jonkun mielenkiintoisen ihmisen, luemme koskettavan artikkelin tai näemme televisiossa ohjelman, joka herättää meidät miettimään tilannettamme sekä siihen liittyvää muutoksen tarvetta. Tunteemme siitä, että olisi hyvä vaihtaa elämämme suuntaa, vahvistuu.


Mullistukset ja muutokset elämässä ovat lahjoja sinulle, ota ne kiitollisena vastaan. Ne antavat sinulle mahdollisuuden löytää takaisin vanhojen unohdettujen unelmiesi lähteelle ja myös avaavat katseesi näkemään elämän uudessa valossa. Näet yllättäen mahdollisuuksia, joita et aiemmin ollut huomannut.


On paljon erilaisia elämän alueita, joissa olisi hyväksi välillä irrottautua vanhoista paikoilleen jumittuneista urista. Usein pidämme vain tottumuksesta kaikesta vanhasta tutusta ja "turvallisesta" tiukasti kiinni. Tai koska pelkäämme aloittaa uutta, sillä eihän kukaan voi meille antaa takuuta siitä, että tämä uusi asia onnistuu. Epäonnistumisen pelko jarruttaa huomattavasti muutoksen toiveita.


Kaikista mahtavinta on kun pystyt integroimaan unelmasi ja teet työtä jota rakastat. Tämä antaa sinulle uskomattoman määrän energiaa ja muokkaa kaiken elämässäsi positiiviseen suuntaan. Tunnet olosi onnelliseksi ja tasapainoiseksi.


Mutta entä ns. Work-Life-Balance…? Jos löydät täyttymyksen vain harrastuksistasi, eikö se olet riittävä? Teet työtä josta et nauti, mutta sinulla on harrastus, joka saa sydämesi sykkimään. Onko mahdollista päästä tasapainoon näiden avulla?


Työpaikalla vietämme usein 40 tuntia viikossa.

Entä kuinka paljon aikaa pystyt antamaan sinun unelmaharrastuksellesi?

Ehkä 2-3 tuntia viikossa?


Voiko tämä olla tasapainossa? Valitettavasti ei. Jos teet päivästä toiseen työtä, jossa et tunne oloasi hyväksi ja teet sitä vain rahan vuoksi, menetät jatkuvasti energiaa. Puuttuvan energian ja hyvänolon tunteen tankkaus vapaa-ajallasi ei ikävä kyllä niin vähässä ajassa onnistu. Nämä harrastukset tietenkin tukevat ja antavat elämääsi edes hieman ilon aihetta, mutta ne eivät pysty kaikkea kompensoimaan. Ei pidemmän päälle.


Jos haluat olla yhden tunnin onnellinen - käy päiväunille.

Jos haluat olla yhden päivän onnellinen - mene ongelle.

Jos haluat olla yhden vuoden onnellinen - peri omaisuus.

Jos haluat olla koko elämäsi onnellinen - rakasta työtä jota teet.

-kiinalainen sananlasku-


Voimme siis yrittää tasapainoittaa tyytymättömyyttämme vapaa-ajalla, mutta se ei ole järkevä pitkäaikainen strategia. Varsinkin koska se mieliala, jonka parissa koko päivän työssäsi vietät, vaikuttaa kaikkeen muuhun elämässäsi - niin terveyteen kuin suhteisiinkin. Töiden jälkeen ei ole helppoa yrittää kääntää itseään ja mielialaansa toiseen moodukseen. Väsyneenä pitkän päivän jälkeen olla kotona avoin sekä hyväntuulinen ja nauttimaan vapaa-ajasta. Joskus se saattaa tuntua niin vaikealta, että lamaannumme koko illaksi täysin ja onnistumme ehkä vasta viikonloppuna rentoutumaan ja nauttimaan vapaa-ajastamme.


Elämässämme olemme liian usein oppineet hautaamaan suurimmat unelmamme, emmekä pysty uskomaan, että ne olisivat mahdollisia. Joskus kiellämme ne jopa niin, ettemme hyväksy niitä edes harrastuksena. Keksimme syitä, miksi niille ei ole elämässämme tilaa eikä aikaa.


Tunnetko sinä omat unelmasi? Taitosi ja lahjakkuutesi? Pystytkö käyttämään näitä päivittäisessä työssäsi? Jos sinusta tuntuu siltä, ettet käytä mitään näistä työssäsi, on aika miettiä työn vaihtoa.

Mutta kuinka löytää työ, joka sinulle sopii paremmin? Mikä on kutsumuksesi?

On usein hyvä päästää irti ammattinimikkeistä ja suunnata ajatukset ensin siihen, mitä sinulla on maailmalle annettavana;

*Mitkä ovat vahvuutesi ja lahjakkuutesi?

*Minkä tyyppinen työ tekee sinut onnelliseksi?

*Teetkö mieluummin töitä yksin vai tiimissä? Sisällä vai ulkona?

*Kumpi sinua miellyttää, toimisto- vai käsityö?

*Haluatko olla yksityisyrittäjä vai palkansaaja?

Ehkä sinulle tulee mieleen jotain uutta mitä haluaisit tehdä, työ jota ei vielä ole oikeastaan edes olemassa?


Kun löydät kutsumuksesi, kohotat sen avulla omaa arvoasi ja itsetuntoasi.

Kun työskentelet päivittäin antaumuksella, sinusta tulee tässä työssä aina parempi.

-> Hyöty, jonka toisille ihmisille annat, kasvaa päivä päivältä.

-> Saat enemmän ja enemmän positiivista palautetta.

-> Huomaat, että se mitä teet toimii hyvin. Olet taitava ja pätevä työssäsi.

-> Tämä kasvattaa vielä enemmän itsetuntoasi ja arvoasi.


Tai päinvastoin, jos olet työssäsi onneton, tämä spiraali kääntyy päinvastaiseen suuntaan.Työ on vain yksi elämämme osa-alueista. On myös tärkeää, että tarkkailet kaikkea elämässäsi, jotta sinulla on hyvä ja tasapainoinen paketti. Työn ohessa elämäämme vaikuttaa myös suuresti se, onko parisuhteesi onnellinen. Tai oletko onnellinen jos elät yksin. Tämänhetkisten suhteidemme kyseenalaistaminen kuuluu usein niihin asioihin, joiden avoin neutraali tarkkailu tuntuu usein vaikealta. Mieluummin elämme päivästä toiseen suhteessa, jossa emme ole onnellisia, kuin että aloitamme tekemään tähän liittyviä muutoksia. Että uskaltaudumme edes miettiä tätä asiaa, tai ottaa ongelmat puheeksi. Upotamme itsemme yleensä mieluummin arjen töihin ja vältämme kaikkea siihen liittyvää ja toivomme jollain tapaa, että se vain menisi ohi. Ilman, että mitään tekisimme. Tai odotamme toisen tekevän aloitteen, koska emme itse halua olla tilanteen "syntipukki".


Jokainen päivä jonka elämme keskinkertaisuudessa ja ehkä onnettomina on hukkaan mennyt päivä. Älä anna elämän kiitää ohitsesi, vaan heittäydy rohkeasti elämän virtaan. Elä elämääsi joka päivä parhaalla mahdollisella tavalla. Keskity omiin toiveisiisi ja unelmiisi. Mitä kaikkea haluasit tehdä ja saavuttaa, ennen kuin on aika poistua tästä maailmasta? Jos sinulla olisi nyt vain kuukausi tai vuosi aikaa elää, mitä päätöksiä tekisit? Jatkaisitko elämääsi todellakin juuri niin kuin se nyt on? Mitä haluaisit ihmisten sinusta myöhemmin kertovan? Mitä haluaisit vielä tehdä ennen kuin on liian myöhäistä?


Ojenna kätesi elämälle ja ota tanssi vastaan, kun sinua siihen pyydetään.


Kun elämämme muuttuu, se muuttuu yleensä paljon paremmaksi, vaikka juuri päinvastaista ensin pelkäisimme. Opimme jatkuvasti elämässämme uusia asioita ja kasvamme siten ihmisinä. Tämä on myös elämän tarkoitus. Suhteemme, työmme, olosuhteemme parantuvat kerta kerralta.


Tänään emme enää ole se sama ihminen joka eilen olimme. Kaikki muuttuvat. Kaikki on kuin elämän virrassa, emme tiedä mihin se meitä lopullisesti vie, mutta koemme matkalla paljon uskomattomia asioita. Kun luotamme siihen, että universumi haluaa vain meidän parasta, voimme heittäytyä tähän virtaukseen. Olemme valmiita ottamaan vastaan uusia mahdollisuuksia elämässämme. Iloitsemaan joka aamu siitä, mitä päivä meille tullessaan tuokaan.


Elämäämme voi myös verrata kuin rautatieasemaan. Seisomme laiturilla ja edessämme on junia, jotka tulevat ja menevät. Jokainen juna on yksi mahdollisuus ja mietimme minkä junan valitsemme. Vai pysymmekö mieluummin asemalla, koska emme ole täysin varmoja junan määränpäästä? Pelkäämmekö tuota tuntematonta matkaa ja sitä mitä matkalla ehkä kohtaamme?


Jos mietimme liian kauan, tämä juna saattaa jo lähteä ja myöhästyt siitä. Saattaa myös olla, ettei juuri tämä juna, siis tämä mahdollisuus enää koskaan eteesi tule…


Ole rohkea, ota eteesi tuleva mahdollisuus vastaan ja luota vaistoosi kun valitset itsellesi sopivan junan. Iloitse jo etukäteen kaikesta siitä hienosta mikä sinulle elämässäsi tuleekaan vielä vastaan!

Useat audioistani voivat tukea sinua kun teet muutoksia elämässäsi, esimerkiksi audio "PäästänIrti" tai "ItseLuottamus". Audiot tukevat sinua myös poistamaan vanhat uskomuksesi sekä murtamaan tunnelukkosi, näin vapaudut vanhasta ajatusmaailmastasi ja olet avoimempi kulkemaan uusia teitä. Elämäsi on kevyempää. Käy tutustumassa! www.Onnenkuiskaus.fi/kauppa


Jos sinulla on kysyttävää tai toivot tukea elämäsi polulla, ota minuun rohkeasti yhteyttä!

Ihanaa viikonjatkoa toivotellen❤️
PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PPS. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

31 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page