top of page
  • Writer's pictureTaru

Onnellisen elämän salaisuudet

Onko olemassa ohjeita siihen, kuinka elämämme olisi onnellisempi? Vastaus on mielestäni kyllä ja ei. On olemassa niin uskomattoman paljon oppaita ja vinkkejä tähän teemaan, mutta ne kaikki yleensä käsittelevät vain yhtä osa-aluetta. Vuosia sitten törmäsin kirjaan, joka sai minut eräällä tapaa ymmärtämään onnellisuuden ytimen, sen onnen lähteen joka on sisimmässämme. Luin silloin Deepak Chopran saksankielisen teoksen, joka Suomessa on julkaistu nimellä "Seitsemän onnellisen elämän ohjetta". Tämän viikon blogissa ajattelin tiivistää tämän kirjan oppeja, jotta kiireisimmilläkin on mahdollisuus tutustua näihin "salaisuuksiin".Deepak Chopra on henkinen opettaja ja hän kirjoitti kirjassaan seitsemästä „laista“, jotka sisäistettyämme menestymme kaikissa hankkeissamme. Ajatuksena on se, että kun menestymme kaikissa elämämme osa-alueissa, olemme automaattisesti myös tyytyväisiä ja onnellisia.


Nämä seitsemän henkistä elämän lakia ovat:


1. Puhtaan mahdollisuuden laki

2. Antamisen laki

3. Syyn ja seurauksen laki (Karma)

4. Vähimmän vastuksen laki

5. Aikomuksen ja toiveen laki

6. Irtipäästämisen laki

7. Elämän tarkoituksen laki


1) Puhtaan mahdollisuuden laki.

Kun kuuntelemme sisimpäämme ja meillä on yhteys meihin itseemme, on meillä myös kyky toteuttaa unelmamme. Tämä kyky on syntymäoikeutemme, mitä kannamme sisimmässämme. Aito itsemme on oikeastaan pelkkää puhdasta mahdollisuutta, jolla voimme manifestoida toiveemme. Kun hiljennymme päivittäin esimerkiksi meditoimalla, löydämme portin sisimpäämme. Se löytyy siitä hiljaisuudesta joka on ajatuksien välissä olevassa tyhjyydessä. Keskittymällä omaan elämäämme ja jättämällä pois ajatukset, puheet ja arvostelut toisten elämästä, vapautamme energiaa omille unelmillemme.


2) Antamisen laki.

Elämässä annamme sekä otamme vastaan ja siten kaikki asiat ovat jatkuvassa kiertoliikkeessä. Se tarkoittaa sitä, että mitä enemmän puhtaalla sydämellä annamme, sitä enemmän saamme. Se mikä ei moninkertaistu antamalla, ei ole joko antamisen tai vastaanottamisen arvoista. Jos etsimme ja toivomme itsellemme jotain, meidän tulisi olla valmiita sitä ensin antamaan. Voimme päivittäin antaa kanssaihmisillemme aina jotain hyvää, sen ei tarvitse olla mikään tavara. Voimme antaa hymyn tai kauniin ajatuksen, lahjoittaa aikaa kanssamme, tehdä jotain mukavaa yhdessä. Voimme lähettää rakkaudentäytteisiä ajatuksia kaikkialle ympärillämme ja toivottaa ääneen tai vain mielessämme toisille ihmisille iloa ja onnellisuutta.


3) Karman eli syyn ja seurauksen laki.

Jokainen teko elämässämme aiheuttaa myös seuraamuksen. Teossa syntyy energiaa joka palaa luoksemme takaisin. Kaikki mitä tällä hetkellä elämässäsi tapahtuu, on seurausta valinnoista ja teoista, joita olet tehnyt menneisyydessä. Luomme siis jatkuvasti omaa tulevaisuuttamme kaikilla niillä valinnoilla ja teoilla, joita tälläkin hetkellä teemme. Tätä kutsutaan myös karmaksi. Jotta voit luoda hyvää karmaa, kysy itseltäsi aina valintaa tehdessäsi, miltä sydämessäsi tuntuu. Onko sinulla miellyttävä vai epämiellyttävä tunne? Onko teon tavoitteena onnellisuus sinulle ja toisille? Tämä auttaa sinua tekemään oikeita valintoja. Kun teemme jotain, mikä antaa myös toisille onnea ja menestystä, tulemme sitä myös itse saamaan.


4) Vähimmän vastuksen laki.

Luonnon ei tarvitse ponnistella tai vastustaa sitä, mikä vain on. Kukat eivät yritä kukkia, ne vain kukkivat, linnut eivät yritä lentää, ne vain lentävät. Aurinko paistaa ja kuu ja tähdet loistavat, koska niiden kuuluu niin tehdä. Ne ovat mitä ovat. Ihmisen olemuksen mukaista on taas toteuttaa unelmiaan materiaalisessa maailmassa helposti ja vaivatta. Jos tavoittelemme valtaa ja rahaa itsekkäästi, hukkaamme eniten energiaa. Kun jos taas rakkaus motivoi tekojasi, energiasi moninkertaistuu ja voit käyttää saamasi lisäenergian luomaan mitä tahansa haluatkin. Voimme ensin hyväksyä tämän hetken tilanteemme ja lopettaa taistelemisen ja vastustamisen asioita kohtaan, jotka meitä häiritsevät. Otamme vastuuta tilanteesta jossa olemme. Tiedostamme, että voimme itse sen muuttaa. Otamme uusia askelia suuntaan, joka tuntuu meistä hyvältä. Kun olemme avoimia lopputuloksesta, tämä johdattaa meidät uusiin upeisiin mahdollisuuksiin.


5) Aikomuksen ja toiveen laki.

Jokainen aikomus ja toive pitää jo sisällään oman toteutumisensa mekanismit ja näillä on ääretön organisoiva voima. Kun tiedostamme sen, mitä syvällä sisimmässämme todellakin toivomme ja teemme siitä aikomuksen, voimme päästää irti suunnattoman voiman, joka auttaa meitä toteuttamaan toiveemme. Tällöin maailmankaikkeus tekee "työn" puolestamme.


6) Irtipäästämisen laki.

Pyrkiessämme luomaan sitä, mitä elämässämme haluamme, meidän tulee luopua takertumisesta tiettyyn lopputulokseen. Meillä on päämäärä, selkeä tavoite, mutta voimme muuttaa suuntaa milloin tahansa, jos löydämme jotain meitä vielä innostavampaa. Kun päästämme irti tiettyjen tuloksien saavutuksesta, voimme käyttää matkalla nousevia uusia tilaisuuksia hyväksemme. Myös jokainen ongelma elämässämme pitää sisällään uuden tilaisuuden johonkin parempaan. Ole valpas ja avoin näille mahdollisuuksille, koe elämäsi kuin hauskana seikkailuna. Kaikella on tarkoituksensa ja sinua ohjataan juuri oikeaan suuntaan.


7) Elämän tarkoituksen laki.

Jokaisen ihmisen elämällä on tarkoitus ja meillä kullakin on ainutlaatuinen lahja sekä ainutlaatuinen tapa ilmentää sitä. Kun nämä kohtaavat halusi auttaa ja palvella kanssaihmisiäsi, syntyy innostusta ja suurta iloa sisimmässäsi. Lahjojasi käyttäessäsi luot hyvinvointia ja runsautta, joilla ei ole rajaa.


Tämä kaikki tuntuu alkuun tosi paljolta, etkä ehkä tiedä mistä aloittaisit. Usein voi tuntua siltä, ettei tällä hetkellä pysty tiettyjä lakeja edes ymmärtämään. Voin kertoa, että minulla meni silloin taannoin myös aikaa, kunnes olin sulattanut ja ymmärtänyt kaiken sen mitä kirjailija teoksessaan halusi meille kertoa. Osa asioista selkeytyy vasta myöhemmin, eikä tarkoituksena olekaan, että stressaamme itseämme ja yritämme mahdollisimman nopeasti muokata tekojamme, ajatuksiamme ja elämäämme juuri näiden lakien mukaiseksi. Ne antavat paremminkin mahdollisuuden käsittää elämäämme eri näkökulmasta ja ohjata siihen suuntaan, mikä elämäämme huomattavasti helpottaa.


On ehkä hyvä palata myöhemmin vielä takaisin ja lukea kirjoitus uudestaan. Silloin saatat usein huomata, että jotain sisälläsi on jo muuttunut. Olet ehkä sisäistänyt jo osan niistä vain siksi, että edellisellä kerralla sitä lukiessa, siitä syntyvät ajatukset olivat jo herättäneet sinut siirtymään aivan huomaamattasi uuteen suuntaan.


Tärkeintä on siis meitä alkuun hieman herätetellä. Havahdumme ehkä näkemään asioita eri näkökulmalta ja miettimään, mikä oikeasti on se pointti, mikä vaikuttaa onnellisuuteen. Siihen, että olemme tyytyväisiä ja nautimme elämästämme.


Mikä kaikki vaikuttaa siihen mitä koemme ja miten elämämme kulkee?

Mikä vaikuttaa ajatuksiimme ja siten myös suoraan siihen mitä koemme?

Miten voimme itse aktiivisesti aivan pienillä asioilla vaikuttaa elämämme onnellisuuteen?


Ole avoin näkemään asioita eri kannalta ja ehkä myös kokeilemaan kuinka ne sinun elämässäsi saattavat vaikuttaa. Askel askeleelta asiat selkeytyvät ja elämä tuntuu helpommalta ja kevyemmältä. Luottamus siihen, että kaikki on hyvin, vahvistuu.


Elämäntaidonvalmentajana tuen mielelläni, jos sinulla on kysymyksiä elämääsi liittyen ja tarvitset apua löytämään sinun tiesi kohti keveyttä. Valmistamani audio „ElämänRiemu“ tukee sinua myös muokkaamalla vanhoja uskomuksiasi ja ajatusmaailmaasi elämästä positiivisemmaksi. Silloin olosi on iloinen, kevyt ja luottavainen ja nautit elämästäsi taas täysin siemauksin. Käy tutustumassa! www.Onnenkuiskaus.fi/kauppa


Jos sinulla on kysyttävää tai toivot tukea elämäsi polulla, ota rohkeasti yhteyttä!

Ihanaa viikonjatkoa toivotellen❤️
PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PPS. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon.

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page