top of page

Rakkauden viisi eri kieltä - kuinka ymmärtää rakkautta?


„Etkö rakasta minua enää…?“ Tämä on varsinkin monille miehille tuttu lause kumppanin suusta. Ei ehkä aina ole helppoa ymmärtää, mitä kumppani oikeastaan toivoo. Miksi hän ei huomaa rakkaudenosoituksiamme? Oikeastaan rakkauden kielen ymmärtäminen ja rakkauden näyttäminen ei ole vaikeaa. On vain ymmärrettävä mitä kieltä kumppani puhuu…

-Opi siis hänen rakkauden kielensä!"Vain koska hän ei näytä sinulle rakkauttaan

samalla tavalla kuin sinä,

se ei tarkoita, etteikö hän

sinua äärettömästi rakastaisi."


Meillä jokaisella on omat tapamme, miten näytämme rakkautta. Useimmiten emme vain ajattele sitä asiaa, että toiset eivät käytä juuri sitä tapaa, sitä rakkauden kieltä, mitä itse käytämme. Odotamme kumppaniltamme juuri niitä viestejä ja signaaleja, jotka meille itsellemme on tärkeitä. Ja jos tämä ei tapahdu, olemme pettyneitä. Alamme miettimään, ettei hän meitä ehkä rakastakaan.


On tärkeää ymmärtää, että on useita erilaisia tapoja näyttää rakkautta.


Laajasti katsottuna miehet ja naiset eroavat siten, että naiselle yleensä on tärkeä puhua asioista, tunteista ja rakkaudesta. Kertoa kumppania rakastavansa ja kuulla toisen häntä rakastavan. Miehet taas näyttävät rakkautensa sillä, miten he toimivat ja mitä he tekevät. Miehet auttavat ja korjaavat. Miehet haluavat huolehtia ja suojella kumppania ja perhettä. Heidän mielestään on usein selvä rakkaudenosoitus, jos he tekevät paljon asioita; leikkaavat nurmikon, korjaavat vesihanan, pesevät auton, rakentavat vajan…


Miesten mielestä ei rakkaudesta tarvitse usein puhua, se on heille itsestäänselvyys. Hehän sen päivittäin teoillaan "näyttävät". Naisten mielestä tämä toimiminen ja tekeminen taas on enemmänkin itsestäänselvyys, joka kuuluu elämään. Tästä alkaa ensimmäinen väärinymmärrys. Miehistä saattaa tuntua siltä, ettei heidän "rakkaudentunnustusta" huomata eikä arvosteta ja naisesta tuntuu siltä, ettei mies häntä enää rakasta.


Lisäksi meillä kaikilla on vielä erilainen tapa ymmärtää rakkautta ja sen näyttämistä, puhumme erilaisilla rakkauden kielillä.


Nämä viisi erilaista rakkauden kieltä ovat:


1) Kehu ja arvostus

2) Kaksinolo, ajankäyttö

3) Lahjat, pienet huomionosoitukset

4) Auttavaisuus

5) Hellyys ja kosketus


On tärkeää ymmärtää nämä eri tavat ja myös tunnistaa mitä „rakkauden kieltä“ kumppanisi puhuu. Siten voit näyttää hänelle rakkautesi hänen kielellään. Voitte myös puhua tästä yhdessä, jotta ymmärrätte toinen toisianne paremmin. Että myös hän ymmärtää sinun kielesi.
1) Kehu ja arvostus: Kehumalla toista ja antamalla myönteistä palautetta voit näyttää rakkautesi toiselle. Kiitä asioista, joita toinen tekee. „Ihanaa, että että ajattelit hakea…“ Voit rohkaista toista asioissa, joissa hän vielä epäröi. Ihaile kumppanin taitoja. Kumppanin puuttuva arvostus on yksi yleisimmistä syistä, miksi parisuhteissa tulee kriisiä. Keskeytä siis negatiiviset syyllistämiset, sättimiset ja epäkohtien huomioiminen, ja keskity mieluummin näkemään se kaikki hyvä, mitä suhteessa jo on. Kun itse aloitamme tällä positiivisella tavalla kehumaan ja kiittämään kumppaniamme, sanomme mukavia lempeitä sanoja, osoitamme ihailua, niin se vetää puoleensa lisää hyvää. Toinen pyrkii myös vastaamaan tähän hyvään hyvällä, ja tästä alkaa ihana myönteinen kierre.


2) Kaksinolo, ajan käyttö:

Yhteisen ajan vietto, tehdä yhdessä jotain, eikä vain vierekkäin on rakkaudenosoitus. Anna huomiota kumppanillesi. Jaatte aikaa ja ajatuksia yhdessä, ilman muita ihmisiä. Teette kävelyretkiä, ruoan laittoa, lomailua. Luette yhdessä kirjaa toinen toisillenne, kuuntelette samaa kuuntelukirjaa ja puhutte siitä.

Mieti mikä tapa kumppanillesi on mieluisin; Onko se ulkoilu, urheilu, teatteri, konsertti, tanssi, elokuvailta vai ihan vain koti-ilta….? Huomaathan, että jos tämä on kumppanisi rakkaudenkieltä, niin häntä häiritsee suunnattomasti, jos jaat huomiosi hänen kanssaan ja esimerkiksi katsot kännykkää samalla kun olette aamupalalla.


3) Lahjat, pienet huomionasoitukset:

Tällä tarkoitan pieniä huomionosoituksia, yllätyksiä, tuliaisia. Tärkeintä on se, että kumppani ei tunne rakkautta lahjan arvon mukaan, van siitä, että olet tehnyt ajatuksia siitä, miten häntä ilahduttaisit. Olet miettinyt mistä hän pitäisi. Että olet käyttänyt aikaasi siihen, miettiäksesi juuri hänelle sopivaa lahjaa.

Kysy siis itseltäsi mistä kumppanisi eniten pitää, jos hän puhuu tätä kieltä. Ovaktko ne nallekarkkeja vai kukkia? Erikoinen maustesekoitus vai aikakausilehti? Mitkä ovat hänen lempiherkunsa? Lahjan ei tarvitse todellakaan olla kallis, päinvastoin! Tähän kategoriaan kuuluvat myös pienet rakastavat lappuset, joissa kirjoitat hänelle jotain ihanaa ja kiinnität vaikka jääkaapinoveen. Voit myös yllättää kumppanisi konserttilipuilla tms.


4) Avuliaisuus:

Rakkauden näyttäminen avuliaisuudella tarkoittaa, että lahjoitat kumppanillesi aikaa, koska haluat häntä auttaa. Tärkeintä on, että teet tämän jo ennen kuin sinua siihen on jo useita kertoja pyydetty. Autat kotona, puutarhassa, käyt kaupassa, siivoat, peset auton, teet aamupalan… Tiedät itse varmasti parhaiten, mikä häntä eniten ilahduttaa. Avuliaisuutta on myös kaikki pienet teot arjen ohessa kuten oven avaaminen, kassin kantaminen jne…


5) Hellyys ja kosketus:

Näytä kumppanille rakkaus koskettamalla häntä. Ei vasta illalla sängyssä, vaan päivän kuluessa. Arjen ohessa on aina välillä mahdollisuus koskettaa toista hellästi, vaikka ihan vain ohimennessään, silittää käsivartta, antaa suukko poskelle tai niskaan. Hipaista hellästi hiussuortuva poskelta. Hieroa hartioita ja niskaa. Kulje käsi kädessä kumppanisi kanssa. Hellittele kauan ennen rakastelua. Jokainen ihminen reagoi kosketuksiin erilailla ja omistaa omat lempialueensa, missä kosketus tuntuu kaikista ihanimmalta. Tarkkaile kumppaniasi ja hänen reaktioitaan, jotta opit huomaamaan, mistä hän erityisen paljon pitää. Hellästä silityksestä vai tiukasta rutistuksesta? Voit myös kysyä mitkä ovat hänen lempikosketuksensa.Kuinka löytää kumppanin rakkauden kieli?

Jokainen ihminen on erilainen ja puhuu erilaista rakkauden kieltä. Jotta voit näyttää kumppanillesi, kuinka häntä rakastat, on tärkeätä ymmärtää hänen yksilölliset toiveensa. Hänen tapansa ymmärtää ja puhua rakkauden kieltä.

Mieti mitä kumppanisi sinulta useimmiten pyytää tai toivoo?

Siten hän näyttää, mitä hän sinulta tarvitsee, jotta tuntisi olonsa rakastetuksi.

Pyytääkö hän apua tietyissä asioissa?

Tai sitä, että tekisitte yhdessä jotain?

Toivooko hän että halaisit useammin?

Toisit kaupasta tullessasi yllätyksenä jotain herkullista?

Toivooko hän ehkä, että kehuisit häntä?

Kysyykö hän usein, mitä pidät uudesta kampauksesta tai vaatteesta?


Seuraa tätä muutaman viikon ajan, jotta opit ymmärtämään hänen tapansa puhua rakkauden kieltä. Voit myös tarkkailla juuri toisin päin:


Mikä sai kumppanisi pettymään tai loukkaantumaan, koska et jotain tehnyt mitä hän olisi sinulta odottanut? Mikä häneltä sillä hetkellä puuttui, jotta hän olisi tuntenut itsensä rakastetuksi? Kertoiko hän ehkä siitä, mikä häneltä puuttui?


Saattaa olla, että lapsuuden kokemukset vaikuttavat paljon siihen, mikä on meidän yksilöllinen tapamme ymmärtää toisen meitä rakastavan. Jos olemme lapsena aina iltaisin hellitelleet äidin sylissä iltasatua luettaessa, niin yhä aikuisena ehkä kaipaamme tätä hellää kosketusta ja yhdessäoloa? Jos meitä ei lapsena paljoa kehuttu, niin ehkä kaipaamme sitä aikuisena?


Mitä tarvitsemme, jotta olisimme onnellisia?

Mitä tarkoitamme, kun puhumme rakkaudesta?

Mitä kokemuksia me yhdistämme rakkauteen?


Rakkaudenosoitus on myös yksi tavoistamme


Jos rakkaudenosoitus, joka kumppanillesi olisi tärkeä, tuntuu alussa hieman vaikealta, sitä kannattaa silti yrittää tehdä. Rakkauden kielen puhuminen saattaa alussa olla hankalaa. Se on verrastettavissa kuin vieraan kielen opettelemiseen. Mutta sitä kannattaa yrittää. Kumppanin onnellisuus ja hänen positiiviset reaktionsa ovat usein hyvä lahja tästä, ja se antaa meille uutta intoa.


Kun rakastamme toista aidosti koko sydämellämme, haluamme syvältä sisimmästämme myös tehdä toisen onnelliseksi. Usein ne ovat aivan pieniä asioita, joilla saavutamme suuren ilon ja onnen tunteen. Jaettu onni on kaksinkertainen onni.


Ota yhteyttä jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset tukea parisuhteisiin ja rakkauteen liittyvissä asioissa. Autan sinua mielelläni.


Ihanaa rakkaudentäytteistä viikkoa sinulle,


PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PS2. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

Kirjoittelen päivittäin elämään, onnellisuuteen ja rakkauteen liittyvistä teemoista.


65 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page