top of page

Kuinka löydän tien omaan itseeni- seitsemän helppoa askelta


Yksi elämämme tärkeimmistä prosesseista on löytää oma itsemme. Tunnistaa ja tietää kuka olemme. Tämän löytöretken aloittaessasi tulet huomaamaan, että jo matkalla alat tuntea oloasi onnellisemmaksi ja ajattelet positiivisemmin. Kun tunnet itsesi, et vain itse hyödy siitä, vaan myös parisuhteesi tulee intensiivisemmäksi. Kanssakäyminen toisten ihmisten kanssa muuttuu hauskemmaksi, kevyemmäksi ja helpommaksi. Voimme rakastaa ja kunnioittaa itseämme vain, kun tunnemme itsemme ja tiedämme kuka olemme. Kun tunnemme elämän polkumme ja tavoitteemme.


Etsi itseäsi oikeassa paikassa…


Me keskitymme lähes koko päivän kaikkeen mikä on ulkopuolellamme. Pienestä pitäen olemme oppineet vain reagoimaan kaikkeen mitä näemme, kuulemme, koemme... Meillä on aina jotain tehtävää, tarvitsemme jotain käsiimme, taustalla on lisäksi musiikkia tai ehkä kuuntelukirja. Multitasking taidosta jopa kehuskellaan. Jos teemme tauon emme vain ole ja anna sisimpämme levätä hiljaisuudessa, vaan katsomme silloin kännykkää, nettiä tai televisiota (ehkä jopa kaikkia yhtäaikaa).


Emme ole oppineet vain olemaan oman itsemme kanssa.

Rauhoittumaan.

Kuuntelemaan mitä sisimpämme meille ehkä haluaisi kertoa.Mutta siis kuinka sen teen? Kuinka löydän itseni?

Nämä seitsemän askelta auttavat sinua siinä.

1. Vähennä huomattavasti median ja somenkäytön aikaa elämässäsi.

Anteeksi tämä raaka totuus, mutta se on yksi tärkeimmistä askelista. Laita kännykkä sivuun ja keksi myös muuta iltaohjelmaa kuin television katsominen. Jos odotat jotain tärkeätä viestiä, katso vain se, äläkä samalla skrollaa kaikkia muitakin samantien; instaa, facea…niihin on aivan liian helppoa jäädä jumiin. Jos se tuntuu vaikealta, yritä ensin vaikka vain tiettyä aikarajaa, ole alussa 1-2 tuntia ilman että katsot kännykkään, tai tee aikasuunnitelma, että katsot vain klo 9 klo 12 klo 16 jne. Ja kasvata aikavälejä suuremmaksi. Some-elämä ei ainoastaan ole suurin este löytää oma itsesi, vaan myös suurin aikavaras elämässämme.

2. Opettele seuraamaan ajatuksiasi ja valjastamaan niitä.

Kun keskityt ajattelemaan hyviä asioita, vedät niitä myös puoleesi. Negatiiviset ajatukset ja puheet estävät sinua näkemästä kaikkea sitä hyvää, mitä elämässäsi jo on.


Tarkkaile mitä ajatuksia sinulle tulee ja minkälaisia tunteita ne herättävät. Minkälainen olo sinulla on kun teet tiettyjä asioita. Mitä silloin ajattelet? Sinun ei tarvitse yrittää heti analysoida niitä, vaan ottaa ne vain vastaan. Huomata, että tietyt asiat sinuun eri lailla vaikuttavat. „Mielenkiintoista, kun teen tätä olen todella ärtynyt.“ tai „Kun hän tekee/sanoo näin, minusta tuntuu epämiellyttävältä.“


Älä myöskään puhu pahaa itsestäsi etkä toisista ihmisistä. Jos sinulla ei ole jostain henkilöstä mitään hyvää sanottavaa, yritä silloin vaieta. Kun puhut itsestäsi vain hyvää, se auttaa sinua näkemään sisäisen kauneutesi ja lahjakkuutesi.


3. Tunne arvosi.

Mikä on sinulle elämässä tärkeätä? Arvomme muodostuvat elämämme aikana kokemuksista ja kasvatuksesta. Arvot voivat myös muuttua kokemuksiemme myötä.

Arvoja ovat esimerkiksi: rehellisyys, vapaus, kiitollisuus, rakkaus, usko, toivo, rohkeus, luotettavuus, oikeudenmukaisuus, avoimuus, kunnioitus, uskollisuus, omaperäisyys, itsenäisyys, arvostus, tunnustus, seikkailunhalu, kasvu, kuri, positiivisuus, auttavaisuus, terveellisyys, itseluottamus, ennakkoluulottomuus, tarkkaavaisuus, ilo, täsmällisyys, velvollisuus, kohteliaisuus...


Kirjoita ensin ylös kaikki ne arvot, mitkä sinusta tällä hetkellä tuntuu hyvältä, lista saa olla alkuun pitkä. Aloita sitten yliviivaamaan ne vähemmän tärkeät, kunnes jää jäljelle viisi sinun perusarvoasi. Tämä on sinun tämän hetkinen tilanteesi. Pidätkö siitä mitä näet? Toivoisitko sisimmässäsi niiden ehkä olevan jotain muuta? Tämä kertoo jo paljon siitä, oletko oma itsesi juuri nyt. (Tämä on isompi teema, joten päätin juuri kirjoittaa seuraavan blogin arvomaailmasta, toiveistamme ja mahdollisuuksista muuttaa arvojamme, sekä niiden vaikutuksesta elämäämme…)4. Käy kävelyllä luonnossa niin usein kuin mahdollista.

Tämä elävöittää sinun kehoasi ja mieltäsi. Tunnet myös itsesi tasapainoisemmaksi ja rauhallisemmaksi. Kun olet luonnossa nauti siitä kaikilla aisteillasi, siten olet jo lähellä sisimpääsi sekä ykseyttä. Luonto näyttää sinulle kaikkialla kauneutensa, ota se lahjana vastaan ja ymmärrä, että olet myös itse yhtä kaunis kuin kaikki ympärilläsi, juuri sellaisena kuin olet.


5. Huomioi päivittäin lempeydellä kehoasi ja aistejasi.

Kuuntele mitä kehosi sinulle haluaisi kertoa. Tarvitsetko ehkä tauon? Vai mieluummin liikettä, tai ehkä nautinnollista venyttelyä? Hellää silitystä? Mistä sinä pidät? Mikä on sinulle tärkeätä? Mitkä tuoksut saavat sinut hymyilemään? Mikä on lempimausteesi? Mikä musiikki saa sydämesi laulamaan ja sielusi tanssimaan? Mitkä ovat lempivärisi? Pidätkö siitä, mitä kotonasi näet? Maistele, haistele, katsele, kuuntele ja tunne kaikki ympärilläsi. Tarkkaile mitä tunteita nämä sinussa herättää, niillä on yhteys sinun sisimpääsi.6. Ota aikaa itsellesi oppia tuntemaan sinua itseäsi.

Jos mahdollista meditoi edes pieni aika päivittäin, 1-2 minuuttia ovat alussa ihan ok. Anna ajatusten tulla ja mennä kuin pilvihattarat sinisella taivaalla. Yritä keskittyä vain hengitykseesi, missä se kulkee ja miltä se tuntuu... voit myös keskittyä tuntemaan kehosi eri paikat yksi toisensa jälkeen. Samaanaikaan on mahdotonta ajatella. =) Näin saat pienen tauon ajatuskarusellista ja olet hetken luonasi. Tämä on sielullesi paras tauko ja antaa siten mahdollisuuden parantaa itse itseään.


Löydä lahjakkuutesi ja mieti kuinka niitä voisit käyttää. Mitä teit lapsena mieluiten? Hyväksy heikkoutesi, se antaa sinulle mahdollisuuden muuntaa ne vahvuudeksi. Iloitse kaikista vahvuuksistasi ja ole niistä kiitollinen. Tunnetko ehkä jo mikä on sinun elämäntoiveesi? Mitä oikeasti haluat elämästäsi? Mitä kaikkea haluat elämässäsi vielä kokea?


7. Ole kiitollinen jokaisesta päivästä ja sen lahjoista.

Iloitse aamuisin tulevasta päivästä, mitä kaikkea se meille tarjoakaan ja ole kiitollinen iltaisin siitä, mitä saimme kokea ja oppia. Lahjoita iltaisin itsellesi iso annos rakkautta, se auttaa sinua nukkumaan hyvin. Tunne nukkumaan käydessä onnea ja luottamusta elämään.
Näillä askelilla voit tutustua itseesi ja oppia tuntemaan itsesi paremmin. Muista ettei mikään onnistu yhdessä yössä. Ole lempeä ja kärsivällinen itsesi kanssa. Parhaiten onnistumme elämän muutoksissa, jos emme yritä yhdellä kertaa liikaa uusia asioita. Aloita vaikka ensin vain yhdellä asialla johon keskityt. Valitse se aihe, mikä sinua tällä hetkellä eniten kiinnostaa.


Elämäntaidonvalmentajana teen myös apuvälineeksi audioita, joilla voimme muuntaa vanhat uskomuksemme. Audioon "ItseLuottamus" kätketyt positiiviset affirmaatiot auttavat sinua kohottamaan itsetuntoasi, tunnet omat vahvuutesi, olet itsevarma ja tasapainoinen. Pidät itsestäsi sellaisena kuin olet. Luotat taitoihisi ja tunnet olevasi arvostettu. Nämä kaikki ovat hyvä perusta, kun haluat tuntea oppimaan itsesi hyvin ja olla oma aito itse.

Käy tutustumassa. =)


Ota yhteyttä jos sinulla on kysyttävää tai toivot tukea elämän asioissa.


Aurinkoista kesänalkua sinulle❤️PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PS2. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

Kirjoittelen päivittäin elämään, onnellisuuteen ja rakkauteen liittyvistä teemoista.


65 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page