top of page

Kuka tämän taistelun voittaa? Kuinka ruokin positiivisia ajatuksiani?

Päivitetty: 20. elok. 2020

Voin aina itse päättää mitä ajattelen


Kun kuulin tämän tarinan vuosia sitten, se avasi minulle oven aivan uuteen ajatusmaailmaan, jota en siihen asti ollut vielä ymmärtänyt. Tänään haluan jakaa tämän tarinan sinun kanssasi ja toivon, että se antaa myös sinulle edes pienen oivalluksen, kuin siemenen josta voi kasvaa ajan myötä vielä enemmän.

Tarina kahdesta sudesta

Vanha intiaani istuu poikansa kanssa tulen äärellä ja kertoo: Poikani, meidän jokaisen sisimmässä kamppailee kaksi sutta. Yksi susi on ilkeä. Hänen aseensa ovat kateus, mustasukkaisuus, ahneus, itsesääli, ylimielisyys, valheet, itsekkyys ja viha. Toinen susi on hyvä. Hänen aseensa ovat rakkaus, ilo, rauha, rentous, hyvyys, myötätunto, kiitollisuus, luottamus ja totuus. Poika kuuntelee miettiväisenä ja kysyy lopulta: "Ja kumpi susista voittaa?“ Vanha intiaani vaikenee hetken ja vastaa sitten: "Se susi, jota sinä omilla ajatuksillasi ruokit.“On oma päätökseni miltä minusta tuntuu


Useimmat ihmiset ajattelevat, että meidän tunteemme tulevat siitä mitä me koemme. Olemme ärtyneitä, jos bussi on myöhässä ja sataa vettä. Meistä tuntuu pahalta tai olemme kiukkuisia, jos kumppani ei soita takaisin tai tulee myöhässä. Mietimme jo valmiiksi kaikkia ilkeitä asioita, joita hänelle aiomme sanoa. Meistä tuntuu siltä, että syy pahoihin tunteisiin on aina joku ulkopuolinen tekijä ja me olemme vain sen uhreja, emmekä itse voi sille mitään.


Meidän ajatusmaailmamme on muodostunut hitaasti syntymästämme saakka ja siksi jokainen meistä ajattelee täysin erilailla aivan samassa tilanteessa. Edellisessä esimerkissä voisi olla mahdollisuus myös ajatella, että "Hyvä, nyt näenkin onko uusi takkini niin sateenpitävä kuin he mainostivat“ tai "Kumppanillani taitaa olla jotain tosi tärkeää juuri menossa ja hän varmasti soittaa minulle heti kun pystyy. Minulla onkin hyvää aikaa tehdä omat asiani jo valmiiksi, jotta voimme viettää yhteistä aikaa hänen saapuessaan.“


Joka hetkellä voin siis itse päättää kumpaa sutta sisimmässäni ruokin.


Voin keskittyä ajattelemaan sitä, miten surkea elämäni on, tai mitä hyviä puolia joka tilanteessa voi olla. Voin katsoa ilkeän suden silmillä ja nähdä vain asioiden huonot puolet. Mutta jos katsomme asioita ympärillämme hyvän suden silmillä ja hymyillen, kiinnitämme huomiomme vain niihin asioihin, jotka saavat meidän olon tuntumaan hyvältä. Mitä enemmän näemme kaikkea, mikä saa meidät tuntemaan hyvältä, sitä enemmän vedämme sitä myös puoleemme. Näin huomaamattamme ajatukset siirtyvät positiiviseen suuntaan.

Miten voin lisätä positiivisia ajatuksia?


Hyviä ajatuksia voi ruokkia päivittäin, jotta ne kasvavat. Voimme alkuun laittaa pieniä lappuja muistuttamaan meitä ajattelemaan ihania ajatuksia, jotta siitä tulee päivittäinen rutiini. Muistutttaa hymyilemään peilille. Sanoa kiitos ja tuntea samalla kiitollisuuden tunnetta sydämessämme. 


Oikeastaan me jopa tiedämme, että positiiviset ajatukset ajatukset tekisivät meille hyvää, mutta miksi emme sitä sitten tee?


Joskus ei vaan ole helppoa siirtyä vanhasta jumittuneesta ajatusmaailmasta pois, koska alitajuntamme on tottunut toimimaan samalla lailla jo vuosikymmeniä. Sellaisessa tilanteessa uusien positiivisten ajatusten sanominen tuntuu jopa typerältä, eikä se tuokaan toivottua hyvänolontunnetta. Tunnemme ehkä vain ärtymystä, koska emme saavuta toivottua tulosta.


Tämä ongelma askarrutti meitä pitkään ja löysimme siihen onneksi ratkaisun!


Sinun on varmasti välillä vaikea uskoa positiivisia asioita tai sanoa niitä itsellesi, vaikka haluaisitkin. Kun näitä positiivia lauseita toistetaan hiljaisesti kuulokynnyksen alittamalla tasolla useita kertoja, ajatukset ja järki eivät pysty aktiivisesti niitä vastustamaan. Kun tietyt asiat näin toistetaan useita kertoja, ne tallettuvat automaattisesti alitajuntaamme uutena "totuutena“.


Voit kuvitella että alitajuntamme on kuin arkisto, jonne on talletettu kaikkea mitä olemme elämässämme kuulleet ja kokeneet!


Tämä on oikeastaan aika upea asia ja avaa meidän elämäämme uusia mahdollisuuksia!


Kun tämän ymmärtää, tulee myös tarve täyttää "arkistomme“ ainoastaan upeilla ja positiivisilla ajatuksilla ja unohtaa kaiken sen vanhan, mikä meille elämässämme on kertynyt.


Mitä uusia ajatuksia sinä haluaisit sinun arkistoosi kuiskattavan?


Toivomme sinulle ihanaa päivää kauniiden ajatuksien kera!


Taru


PS. Ja jos tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! =)

26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page