top of page

Miksi anteeksianto on mahtavin ase ja suurin avain vapauteen?


Anteeksiannosta sinulle saattaa tulla ensin vain mielikuvia riparilta, koulun uskontotunnilta, Äiti Teresasta… Jos annat anteeksi olet enemmänkin heikko ja alistunut? Ehkä anteeksianto ei sinusta kuullosta siltä, että olisit voimakas ja sinulla olisi elämän ohjat käsissäsi?


Mutta oikeasti anteeksianto on asia, joka useimmiten aliarvioidaan ja ymmärretään väärin. Anteeksiantamalla voimme poistaa negatiiviset vaikutukset elämästämme täysin, ja lopussa sinä itse olet selkeä voittaja.


Anteeksianto koskettaa meitä jokaista


Elämä ei aina ole kuin onnellisissa rakkauselokuvissa. Ikävä kyllä lähes kaikki ihmiset kohtaavat elämänsä aikana toisia ihmisiä, jotka heitä satuttavat. Henkisesti ja joskus myös fyysisesti. Nämä teot eivät ainoastaan satuta meitä sillä hetkellä, vaan aiheuttavat meidän sieluumme haavoja, jotka saattavat vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Jotkut tuottavat meille jopa niin kovan tuskan, että elämämme muuttuu täysin. Meistä tuntuu siltä, ettei meillä ole mitään vaihtoehtoa päästä tästä tilanteesta pois.

Tarpeemme elämän oikeudenmukaisuuteen on ankkuroitu syvälle ja usein toivomme että voisimme kostaa tämän kivun, joka meihin on kohdistettu. Toivomme, että hän joka meitä on satuttanut, tuntisi myös tämän kivun. Saatamme vihata häntä koko sydämestämme. Häpeämme välillä ilkeitä ajatuksiamme, mutta toivomme silti, että lopulta paha saisi palkkansa.


Ei ole mitään väliä milloin meitä on satutettu, aika ei paranna haavoja, vaikka niin sanotaankin. Ajan myötä painamme vanhoja tunteitamme pois, yritämme unohtaa ne, mutta ne ovat silti meidän sisimmässämme. Samalla järkemme pyrkii meitä lohduttamaan „siitähän on jo niin kauan, se on mennyttä….“ Kukaan ei tunnu ymmärtävän, ettei sielunhaavoja voi unohtaa. Joskus järkemme onnistuu ylipuhumaan meidät ja alamme itse uskomaan siihen, että kaikki on hyvin. "Mennyt on mennyttä." Kunnes joku tapahtuma yllättäin herättää meissä nuo vanhat piiloitetut tunteet ja pelot.


Syytökset, kipu, viha ja tuska saattavat seurata meitä elämässämme ja johtaa katkeruuteen. Rakennamme ehkä suojamuurit ympärillemme, suojelemme itseämme, ettei tämä enää voisi koskaan tapahtua. Tahtomattamme estämme samalla myös kaiken hyvän, joka voisi tulla elämäämme.


Miksi anteeksianto on ainoa apu?


Ymmärrän hyvin kaiken sen vihan, kyyneleet ja pettymyksen. Meitä jatkuvasti seuraavan kysymyksen „Kuinka hän saattoikin…?“


Kyllä, se teki kipeää. Ja tekee ehkä vieläkin.

Kunnes ymmärrämme, että anteeksiannolla ei ole mitään tekemistä sen toisen henkilön kanssa, vaan AINOASTAAN meidän itsemme.


Tämä toinen henkilö ei ollut paha, se oli hänen osansa sinun elämässäsi. Hän oli aivan kuin lähettiläs, jonka tehtävänä oli auttaa sinua ymmärtämään sinun oppimistehtäväsi elämässä. Jos olet katkera ja vihaat häntä, käännät selkäsi sille, mitä voisit asiasta oppia. Näin toimien kieltäydyt ottamasta vastaan tämän mahdollisuuden kehittyä ja parantua ihmisenä. Sillä, mikä sinusta tuntuu suurelta virheeltä, oli korkeampi tarkoitus.

Sinä et voinut sitä muuttaa, mitä hän teki. Se oli hänen tehtävänsä. Sinun ei tarvitse olla uhri. Vain sinä voit päättää siitä, mikä on sinun elämäsi ja mitä sinä sillä teet. Vain sinä olet vastuussa omasta elämästäsi.


Kun annat anteeksi tiedostaen tämän syvällä sisimmässäsi, saat poistettua kaikki ne satuttavat energiat, jotka olet tallettanut. Kaikki ne kivut, jotka ovat sydämessäsi, tunteissasi ja kehossasi pääsevät nyt poistumaan. Tallettuneena ne vaikuttavat negatiivisesti elämässäsi ja tekevät sen kaikin puolin vaikeammaksi. Esimerkiksi uutta parisuhdetta aloittaessasi, uutta työpaikkaa hakiessasi… Kunnes olet valmis niistä vapautumaan.


Ajattelemalla „sinä tuhosit elämäni“ annamme todella paljon valtaa toiselle ihmiselle. Haluatko sinä todellakin sen? Vai haluaisitko mieluummin päättää itse siitä, kuinka elämäsi kulkee?Anteeksianto ei tarkoita joustamista ja heikkoutta


Anteeksiannolla voit näyttää oman mahtisi eri tilanteissa. Saatamme sanoa „Tätä en anna sinulle koskaan anteeksi“. Kuvittelemme että olemme voimakkaampia kuin se toinen, että satutamme sanoillamme toista, mutta myrkytämme siten vain itse itsemme negatiivisilla katkerilla ajatuksilla. Se toinen unohtaa lauseemme. Me itse emme unohda sitä koskaan.

Se, että annamme anteeksi EI tarkoita sitä,

*Että se, mitä meille tapahtui olisi oikein.

*Että vähättelemme sitä mitä tapahtui.

*Että annamme toisten meitä satuttaa.


Kun annamme anteeksi, otamme vihdoinkin itse ohjat käsiimme ja päätämme lopettaa itsemme myrkytyksen. Luovumme tarpeestamme syyttää, kostaa ja puhua pahaa tästä henkilöstä.


Teemme sen, jotta olisimme onnellisia. Vain meidän itsemme vuoksi, ei sen toisen henkilön. Anteeksiannolla otamme vastuun omasta elämästämme.


Kuinka annan anteeksi?


Anteeksianto on enemmän kuin käden puristus ja anteeksi sanominen. Liian usein teeskentelemme sopusointua ja käsittelemme sen vain pinnallisesti, jotta voimme siten rauhoittaa omatuntoamme. Mutta tämä ei kosketa sisimpäämme, eikä poista kipua sydämessämme.


Se mitä tapahtui oli jo tarpeeksi kivulias sinulle, älä anna sen kivun jatkua. Katkaise tämä ja tee päätös päästää irti kaikesta kivusta.


Oletko valmis antamaan anteeksi? Syvältä sydämestäsi? Vain silloin tämä teko pystyy vaikuttamaan. Ole rehellinen itsellesi, älä pakota itseäsi mihinkään. Joskus tarvitsemme vain vielä hieman aikaa, kunnes olemme valmiita antamaan anteeksi. Jos anteeksianto tuntuu vaikealta, voit ensin vain ajatella että "haluaisin pystyä antamaan anteeksi". Tämä toive on jo ensimmäinen tärkeä askel mikä sinua auttaa.


Voit kokeilla miltä sinusta tuntuu muutamien päivien tai viikkojen jälkeen. Ehkä olet valmis?


Antamalla anteeksi päätät aktiivisesti päästää irti tästä menneisyyden tapahtumasta ja sen aiheuttamista negatiivisista vaikutuksista.


Ota valokuva tai kirjoita sen henkilön nimi lapulle, jolle haluat antaa anteeksi. Laita se pöydälle eteesi, etäisyydelle joka tuntuu hyvältä.


Kerro hänelle ääneen, miltä sinusta tuntui kun hän sinua loukkasi. Ilman syytöksiä.

Vain omat tunteesi.


„Kun sinä…. Minusta tuntui…“


Kun olet kertonut hänelle kaiken, kiitä häntä siitä, että hänen avullaan olet tunnistanut, mitä voit elämääsi varten oppia. (Jos et sitä vielä ole tiedostanut, se saattaa tulla kun kertaat tämän uudestaan. Silloin kiitä häntä vain siitä, että hän kuunteli.)


Hyvästele hänet sanomalla: "Minä annan sinulle anteeksi ja päästän sinusta nyt irti."


Jos sinua itkettää, anna kyynelten tulla, älä tukahduta mitään tunteita. Älä paina pois mitään mikä haluaa tulla ulos. Kuvittele, että nämä tunteet ovat kuin tumma pilvi joka tulee sinusta ulos ja haihtuu ilmassa.

Tämän jälkeen elämäsi keventyy. Voi olla että mieleesi tulee sillä hetkellä myös muita henkilöitä, joille haluaisit antaa anteeksi. Tee se. Voit myös toistaa tämän, jos sinusta tuntuu, että sisälläsi on vielä lisää patoutuneita tunteita.


Voit antaa myös itsellesi anteeksi. Katso tällöin itseäsi peiliin ja kerro miltä sinusta tällä hetkellä tuntuu, koska teit sen mitä silloin teit. Ilman mitään syytöksiä. Kiitä itseäsi myös siitä, mitä olet oppinut ja sano lopussa; "Minä annan sinulle anteeksi.".
Nyt sinulla on valta elämästäsi omissa käsissäsi


Usein sen jälkeen kun olemme antaneet anteeksi, kykenemme näkemään myös hyviä puolia siinä mitä on tapahtunut. Vaikka ne olisivatkin vain pieniä valonpilkkuja, mutta kuitenkin. Huomioi ne ja hymyile. Tunne kiitollisuutta niistä. Olemme oppineet jotain tärkeätä elämää varten. Meitä on ohjattu aivan toiseen suuntaan kuin mitä olimme ajatelleet. Olemme saattaneet löytää paremman työn tai ammatin. Tai ehkä löytäneet meille sopivamman kumppanin. Näe tämä kaikki ja kiitä siitä lahjasta. Luota siihen, että kaikki on hyvin ja kaikella on tarkoituksensa.


Anteeksianto on yksi vaihe irtipäästämisessä. Jotta vapaudumme kaikista meitä sitovista kahleista toisiin ihmisiin.


On hyvä ymmärtää, että anteeksi antavat ihmiset ovat niitä todellisia vahvoja ihmisiä.


Elämäntaidonvalmentajana minulla on apuvälineitä ja voin tukea ja ohjata sinua, jos sinusta tuntuu vaikealta päästää irti ja antaa anteeksi. Ota rohkeasti yhteyttä, ensimmäinen tutustumispuhelu on sinulle maksuton. Tällöin katsomme ensin yhdessä, olenko minä sinulle tällä hetkellä sopiva tuki. Valmisteilla on pyynnöstä myös audio, joka tukee sinua anteeksiannossa. Tilaamalla viikkokirjeemme saat aina tietoa uutuuksista ja tarjouksista.


Olethan lempeä itsellesi❤️


Aurinkoista viikonjatkoa
PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PS2. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

Kirjoittelen päivittäin elämään, onnellisuuteen ja rakkauteen liittyvistä teemoista.

45 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page