top of page
  • Writer's pictureTaru

Miksi haavoittuvaisuus onkin itse asiassa vahvuus?

Ajatteletko joskus, että elämä olisi paljon helpompaa kun olisi niin „vahva“, että sinulle olisi aivan sama mitä toiset sanovat tai tekevät? Mietitkö miksi usein reagoit niin herkästi kaikkeen ympärilläsi? Saako pelkkä katse sinut epävarmaksi ja mietityttääkö toisen epätavallinen käytös sinua vielä yölläkin? Nousevatko kyyneleet silmiisi aivan pienistäkin asioista, oli asia sitten mielestäsi oikein ihana tai todella surullinen? Ihailetko välillä ihmisiä, jotka pysyvät aina coolina, tilanteessa kuin tilanteessa?Jos emme ole haavoittuvia, emme elä täysin. Meillä on silloin vain paksu suojamuuri josta kaikki kommentit pingahtaa takaisin, sekä kulissi jolla esitämme ihmistä, joka emme oikeasti sisimmässämme ole. Ilman haavoittuvuutta meitä ei siis ole.


Elämässä reagoimme asioihin, joita koemme karkeasti luokiteltuna kolmella eri tavalla.


1) Eräs on tämä cooli itsevarma, joka ei ulkoisesti näytä piittaavan mistään, ei näytä tunteitaan, mutta sisäisesti onkin pelokas ja epävarma.


2) Toinen on tyyni ja itsevarma ulkoisesti sekä sisäisesti, mutta näyttää tunteensa.


3) Kolmas on useimmiten epävarma ja reagoi erittäin herkästi tunteillaan. Hän jää usein miettimään mitä ja miksi toiset jotain hänestä sanoivat.1) Jos olet sisimmässäsi epävarma, mutta vain esität vahvaa, se on kuin rooli jota vedät. Olet rakentanut paksut ja korkeat suojamuurit ympärillesi, jotta kukaan ei sinua pysty millään tapaa koskettamaan. Näin ollen estät kaiken negatiivisen, mutta myös positiivisen. Olet suojamuurien sisällä, mutta et enää elä. Näyttää siltä, etteivät arvostelut sinua satuta, vaikka sisimmässäsi saatat itkeä. Tämä johtaa usein siihen, että vahvistat suojamuurejasi vielä enemmän. Tämä johtaa myös siihen, ettet pysty ottamaan rakkautta vastaan. Et sisimmässäsi usko, että olisit rakkauden arvoinen. Tuntuu helpommalta pitää etäisyyttä, kuin avautua ja näyttää omat tunteensa. Pelkäät, ettei sinua hyväksytä sellaisena kuin olet.


2) Jos olet tasapainossa ja sinut itsesi kanssa, hyväksyt ja rakastat itseäsi sellaisena kuin olet, eikä sinua mikään arvostelu pysty satuttamaan. Sinä tiedät ja tunnet oman arvosi ja sinulle on aivan sama mitä toiset sinusta ajattelevat. Et hermostu muiden arvosteluista vaan otat mahdollisen kritiikin vastaan ja mietit onko se sinun totuutesi vai ei. On sinun päätöksesi mitä tällä palautteella teet. Jos rakastat itseäsi voit myös avoimesti näyttää tunteesi, se on yksi osa sinua. Ei ainoastaan positiiviset tunteesi, vaan myös pelkosi. Olet silti haavoittuva, koska olet avoin ottamaan kaiken vastaan.


3) Jos olet herkkä, haavoittuvainen etkä arvosta ja rakasta itseäsi sellaisena kuin olet, otat mahdollisesti kaiken ympärilläsi henkilökohtaisena arvosteluna. Kyyneleet saattavat tulla herkästi ja mietit vielä jälkikäteenkin, mitä toiset sinusta sanoivat. Tunnet sisimmässäsi toisten ihmisten tunteet ja jos ne eivät täsmää heidän puheiden ja tekojen kanssa, se saa sinut henkisesti horjumaan. Negatiiviset sanat ja teot satuttavat sinua, mutta toisaalta positiiviset tunteet saavat sinut säteilemään. Näytät avoimesti tunteesi; niin rakkauden ja onnellisuuden kuin surun ja pelonkin.

Haavoittuvaisuus ei ole heikkoutta. Se tarkoita sitä, että annamme toisten ihmisten meitä tarkoituksella satuttaa tai että hyväksyisimme toisten meitä satuttavat teot. Haavoittuvaisuus tarkoittaa sitä, että näytämme itsemme sellaisena kuin olemme. Kommunikoimme avoimesti ja rehellisesti. Näytämme tunteemme ja otamme tunteita vastaan.


Elämä on kokemuksien keräämistä, tunteiden vastaanottamista ja tuntemista. Emme voi kasvaa ihmisenä vain ajatuksissamme, asioita miettimällä ja pohtimalla. Eläminen onnistuu vain kokemalla. Vain kokemuksien avulla voimme oppia.

Haavoittuvaisuus näyttää että olet ihminen. Se näyttää että pystyt avautumaan ihmisille ja tilanteille. Että luotat elämään. Että olet valmis tekemään kokemuksia, vaikka ne saattaisivat sinua satuttaa. Ilman epäonnistumisia emme voi oppia. Kun avaamme oven ja päästämme myrskyn sisään, se saattaa hajottaa jotain. Mutta jos olemme niin varovaisia, että pidämme oven aina tiukasti suljettuna, emme myöskään voi huomata mitä kaikkea uutta tuulenpuuskan avulla ehkä löytäisimmekään.

On totta, että ilman haavoittuvaisuutta emme reagoi ympäristöömme niin herkästi ja siten jäävät murheet ehkä vähemmälle. Mutta toisaalta, silloin et myöskään olisi niin empaattinen ja avoin. Et kokisi kipua, mutta et myöskään iloa niin vahvasti. Kaikessa on kaksi puolta. Ei ole varjoa ilman valoa, eikä valoa voi nähdä ilman pimeyttä.


Murra suojamuurisi, poista ne kivi kiveltä. Löydä oma aito itsesi ja päästä tunteesi vapaaksi.


Rohkeus ei tarkoita sitä, ettemme pelkäisi mitään.

Rohkeus tarkoittaa sitä, ettemme pelkää näyttää omaa aitoa haavoittuvaa itseämme!


Jos elämme varovaisesti, meiltä puuttuvat ne kaikki kokemukset ja siten olemme kuollessamme yhä kuin „upouusia“.


Haluaisitko todellakin tällaisen elämän? Ilman kokemuksia ja ilman naarmuja?


Vai mieluummin elämän joka meitä välillä ehkä satuttaa kovastikin, mutta toisaalta on myös uskomattoman rikas, upea ja koskettava. Elämän jonka tunnet sisimmässäsi, aina uudestaan ja uudestaan. Haluatko löytää aina uusia asioita, innostua ja tuntea intohimoa? Luottaa ja ottaa askelia kohti tuntematonta? Sukeltaa täysillä kokemuksiin, tapahtumiin ja suhteisiin?


Tämä on päätös, jonka voit itse tehdä. Joka aamu.


Näytä itsesi useammin sellaisena kuin olet. Sulkeutumisen sijaan avaudu elämälle. Murra suojamuurisi. Se kaikki tarvitsee rohkeutta, mutta elämä palkitsee sinut myös suurella kokemuksien ja tunteiden kirjavuudella.


Päästä käsijarrusta irti ja elä 100%.


Kun tunnet oman aidon itsesi ja arvostat sekä rakastat itseäsi sellaisena kuin olet, ei haavoittuvaisuus voi sinua enää masentaa. Tiedät, ettei loppujen lopuksi sinua voi mikään kaataa, eikä sillä ole mitään väliä mitä toiset sinusta ajattelevat.


Joskus elämän myrskyssä saatamme kaatua, mutta kun hengähdämme ja nousemme taas ylös, voimme kulkea uutee suuntaan, sinne mikä meille on hyväksi. Usein myrskyt tekevät vain tilaa jollekin uudelle ja upealle elämässäsi.


Luota elämään ja siihen, että kaikella on tarkoituksensa.Toivotko että voisit arvostaa ja rakastaa itseäsi sellaisena kuin olet? "RakasMinä"audio sisältää yli 60 positiivista musiikin alle piilotettua affirmaatiota joiden avulla muutat ajatuksesi ja uskomuksesi itsestäsi niin, että löydät helpolla tavalla rakkauden omaan itseesi. Kun rakastamme itseämme, vedämme rakkautta puoleemme kuin magneetti. Suhteemme kaikkiin läheisiin ihmisiin paranevat ja elämä tuntuu niin paljon kevyemmältä.

Käy tutustumassa! www.Onnenkuiskaus.fi/kauppa


Jos sinulla on kysyttävää tai toivot tukea elämäsi polulla, ota minuun rohkeasti yhteyttä!

Ihanaa viikonjatkoa toivotellen❤️
PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PPS. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

91 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page