top of page

Oletko aito itsesi - aitous on elää ilman pelkoa torjutuksi tulemisesta

Kun olet aito oma itsesi, et pelkää enää, että toiset sinut torjuvat. Useimmiten meillä on taipumus teeskennellä jotain, jotta meistä pidettäisiin. Olemme samaa mieltä, ettei kukaan hermostuisi. Mietimme mitä toiset meistä ajattelevat. Mutta miksi se olisi ongelma? Nykyään itsensä muokkaaminen on niin yleistä, ettemme sitä usein edes huomaa. Mutta mitä kaikkea tämä itsensä toisten odotuksiin muokkaaminen aiheuttaa, sitä emme useimmiten tiedosta.Mitä aitous oikeastaan tarkoittaa?


Synonyymisanakirjassa määritellään "aito" sanoilla alkuperäinen, arvokkain, kopioimaton, luonnollinen, luonnonlapsi, oma itsensä, puhdas, rehti, teeskentelemätön, todellinen, vilpitön, virheetön, väärentämätön ja vielä se yksi ja ainoa.


Minulle se „aito minä“ on se, mitä kannamme syvällä sisimmässämme. Se minä, joka näyttäytyy ensimmäisenä, jos emme sitä ehdi estämään tai muuntamaan. Se, mitä vielä lapsena olimme, ennen kuin elämä, koulu, perhe ja kanssaihmiset sen ehtivät muokkaamaan. Se alkuperäinen ja omintakeinen minämme.


Aitous on myös rehellisyyttä näyttää oma itsemme ja reagoida sen mukaan. Olemme rehellisiä itsellemme ja tunteillemme. Tunnemme itsemme ja hyväksymme itsemme sellaisena kuin olemme.


Pieninä lapsina olimme vielä rehellisiä tunteillemme ja sallimme niiden olla, tulla ja mennä. Emme takertuneet niihin, emme analysoineet niitä, emmekä syyttäneet niistä ketään muuta. Me olimme ja elimme aitona itsenämme.Mitä tarkoittaa jos olemme oma aito itse?


Se tarkoittaa, että se persoona joka olemme sisimmässämme, on identtinen ulkoisen minämme kanssa:


Emme teeskentele miellyttääksemme toisia.

Olemme avoimia ja rehellisiä ja näytämme mitä ajattelemme.

Teemme ja toimimme sen mukaan, mikä sisimmässämme hyvältä tuntuu.

Näytämme omat todelliset kasvomme.

Emme anna toisten mielipiteitten vaikuttaa päätöksiimme.


Vastaavasti emme ole aitoja jos;

Olemme samaa mieltä vain, koska haluamme olla hyväksyttyjä.

Emme halua erota joukosta.

Kun emme näytä tunteitamme koska pelkäämme mitä toiset meistä ajattelevat.

Kun nauramme, vaikka tekisi mieli itkeä.

Kun vietämme aikaa ihmisten kanssa joista emme edes pidä.

Kun sanomme kyllä, vaikka haluaisimme sanoa ei.


Olla oma aito itsensä tarkoittaa myös, että näytämme ajatuksemme, tunteemme, tarpeemme ja toiveemme avoimesti, riippumatta siitä, mitä toiset siitä ehkä sanoisivat. Meille on sisäinen totuutemme tärkeämpi kuin se mitä toiset ajattelevat tai miten toiset toimivat.


Teeskentely aiheuttaa pelkoa tulla torjutuksi

- olemalla aito oma itse otamme tämän pelon pois


Eka silmäyksellä tämä ei tunnu kuuluvan yhteen ja tuntuu hieman epäselvältä. Mutta sen ymmärtääkseen esitä itsellesi seuraavat kysymykset


Miksi esität jotain muuta toisten edessä?

Miksi tietyissä tilanteissa olet erilainen kuin oikeasti olisit?


Teemme sen ainoastaan, koska pelkäämme, että toiset eivät meitä hyväksyisi sellaisena kuin olemme. Jokainen ihminen haluaa sisimmässään olla hyväksytty ja kuulua joukkoon.


Se ei ole sinällään se ongelma.


Ongelma on ainoastaan se, että uskomme, ettemme tule hyväksytyksi sellaisena kuin olemme. Siksi yritämme esittää jotain muuta. Tärkeintä on ymmärtää, että teemme sen, koska emme pidä itsestämme sellaisena kuin olemme.Eläminen aitona itsenä - teennäisyyden seuraukset


Kun olemme teennäisiä, etsimme tiedostamattamme ympäriltämme merkkejä siitä, että toiset eivät meistä pidä. On aivan sama mitä ihmiset sanovat tai tekevät, me luemme lähes kaiken merkkinä siitä, etteivät he meistä pidä:


"Hän on huonolla tuulella, minä olen varmasti tehnyt jotain väärin.

He nauravat, luultavastikin he nauravat minun takiani.

Hän juttelee juuri ystävänsä kanssa, he puhuvat varmasti minusta jotain huonoa."


Tämä jatkuva tarkkailu saa meidät pelkäämään vielä enemmän, että emme ole hyväksyttyjä ja samalla vahvistaa tunnettamme, ettei meistä pidetä sellaisena kuin olemme.


Vaikka jollain tapaa onnistummekin teennäisyydellämme näyttelemään niin, että meistä pidetään, sisimmässämme on jatkuva pelko siitä, että tämä valhe paljastuu. Että toiset huomaavat meidän oikeastaan olevankin erilaisia kuin miltä näyttää.

Tiedämme, että elämme valheessa ja on vain ajan kysymys, milloin toiset sen huomaavat. Huomaavat sen, ettemme olekaan rakastamisen arvoisia, ja he kääntävät meille selkänsä.Omana itsenä elämällä voimme rentoutua


Kun olet ja elät omana itsenäsi, sinun ei tarvitse pelätä mitään muutosta. Huomaat, että toiset sinusta pitävät sellaisena kuin olet.


Ne jotka pysyvät rinnallasi, pitävät sinusta sellaisena kuin olet. Ne jotka eivät sinusta pidä, saavat myös mennä. Kun olet oma itsesi, vedät puoleesi juuri sinulle sopivia uusia ihmisiä ja ystäviä. Kaikkien ei tarvitse pitää sinusta. On aina olemassa ihmisiä, jotka meistä pitävät tai sitten ei. Se on heidän oma „ongelmansa“ ;-)


Emme voi muuttaa elämäämme yhdessä yössä, mutta ensimmäinen askel kohti muutosta on jo ymmärtää, että voimme tilanteemme muuttaa. Ymmärtää, että me itse omilla ajatuksillamme olemme tilanteen synnyttäneet.


Voit aloittaa muutoksen sillä, että yrität joka päivä kuulostella sisimmässäsi mitä oikeasti ajattelet. Mitkä ovat sinun mielipiteitäsi. Kokeile ilmaista itseäsi, ajatuksiasi, toiveitasi rehellisesti. Mieti, mikä olisi elämässäsi erilaista, jo voisit olla aito oma itsesi?


Alkuun ei joskus ole helppoa tiedostaa, kuka me oikeastaan olemme. Tästä aiheesta "kuinka löydän oman itseni" kirjoitan myöhemmin vielä toisessa blogissa.


Elämäntaidonvalmentajana olen myös tehnyt tähän teemaan apuvälineeksi audiot "ItseLuottamus" ja "RakasMinä". Kätkettyjen affirmaatioiden avulla muutamme vanhat uskomukset meistä itsestämme positiiviseksi. Usein emme itse edes tiedosta, mitkä negatiiviset lapsuuden ajan uskomukset meidän elämäämme yhä aikuisena vaikuttavat. Molemmissa audioissa on yli 60 erilaista affirmaatiota jotka kohottavat itsetuntoasi ja opit rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet. Käy tutustumassa.


Ota yhteyttä jos sinulla on kysyttävää tai toivot tukea löytämään sinun oma ihana itsesi.


Tule mukaan matkalle kohti omaa itseäsi❤️


Aurinkoista kesänalkua sinulle,

PS. Jos tykkäsit tästä blogista, jaathan sitä eteenpäin, kiitos! ❤️

PS2. Ja tulethan mukaan meidän Instan ja Facen joukkoon;

Kirjoittelen päivittäin elämään, onnellisuuteen ja rakkauteen liittyvistä teemoista.
100 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page